Fostul parlamentar de peste Prut, Cristian Rizea, încătușat la Chișinău, va compărea în fața instanței. Care e motivul

Autor: , in Actualitate / Justiție / 5 noiembrie, 2020, 20:20

Fostul deputat român, Cristian Rizea, încătușat marți în Capitală, va compărea în fața judecătorilor. Magistrații Judecătoriei Chișinău cu sediul în sectorul Ciocana urmează să examineze demersul procurorilor privind arestarea pentru 18 zile a învinuitului. Ședința de judecată a fost programată pentru prima jumătate a zilei de mâine. Informația a fost oferită pentru Cotidianul.md de către avocata a lui Rizea, Corina Stratan. 

Între timp, autoritățile noastre pregătesc extradarea lui Cristian Rizea în România, unde trebuie să ispășească aproape cinci ani de închisoare pentru mai multe infracțiuni, inclusiv spălare de bani.

Ministerul Justiției a recepționat deja cererea autorităților de peste Prut privind predarea lui Rizea.

Marți, ex-parlamentarul român, care se ascundea în Republica Moldova de justiția română, a fost încătușat de către polițiștii moldoveni.

Reținerea lui Cristian Rizea a avut loc la scurt timp, după ce președintele în exercițiu, Igor Dodon, a anunțat că a semnat un decret de anulare a cetățeniei moldovești a fostului deputat român, care ar fi fost obținută într-un mod fraudulos, în anul 2018.

Citește și: Rizea, după ce i-a fost retrasă cetățenia Republicii Moldova: Milioane de euro pentru Dodon și Plahotniuc

Tot la această temă: Cristian Rizea, încătușat la Chișinău, solicită azil politic: Detalii de la avocata fostului deputat român

Acesta era anunțat în căutare internațională de către autoritățile române, după ce a fost condamnat la 4 ani și 8 luni de pușcărie de Înalta Curte de Casație și Justiție de peste Prut. Pedeapsa a fost dictată într-un dosar pentrru trafic de influenţă, spălare de bani şi influenţarea declaraţiilor. Politicianul a fost acuzat de DNA că a pretins în mod direct unui om de afaceri suma de 300.000 de euro, disimulată sub forma a două contracte de împrumut fictive.

 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *