Ilan Șor, către Maia Sandu: „Ceea ce numiți dvs. cumpărare de voturi, eu numesc investiții în oameni”. Reacția PAS

Autor: , in Actualitate / Politic / Prezidențiale 2020 / 5 noiembrie, 2020, 17:51 Etichete: , , , ,

Afirmațiile Maiei Sandu, potrivit cărora candidata din partea Partidului „ȘOR”, Violeta Ivanov, la alegerile prezidențiale l-ar fi susținut în primul tur pe Igor Dodon sunt „o minciună”. Declarația aparține liderului Partidului Politic „Șor”, Ilan Șor, care a apărut joi, 5 noiembrie într-o adresare video către lidera Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Maia Sandu.

Ilan Șor s-a arătat nemulțumit de declarațiile Maiei Sandu, făcute în cadrul emisiunii „Secretele Puterii” de la Jurnal TV, precum că Violeta Ivanov și-a declarat tăcit sprijinul pentru Dodon. „Noi am văzut cum se fac lucrurile la nivel de alegători. La Orhei se cumpără voturile la greu”, a menționat Maia Sandu. 

„Maia Grigorievna, dumneavoastră ați fost la Orhei, unde ați avut întâlniri cu oamenii. Oare nu v-ați deplasat spre aceste întâlniri pe drumuri calitative și iluminate? Oare oamenii nu v-au spus că sunt mulțumiți de felul în care se dezvoltă raionul și orașul? Oare ei nu și-au exprimat recunoștința pentru posibilitatea de a cumpăra medicamente și produse la prețuri mai mici, pentru faptul că li se oferă indemnizații la nașterea copiilor și pentru că tinerii specialiști beneficiază de facilități?”, a întrebat Ilan Șor. 

Dacă dumneavoastră credeți că asta e cumpărare de voturi, eu numesc asta investiții în viitorul țării. Cu asta, cred, trebuie să se ocupe fiecare politician. Dacă dumneavoastră considerați asta cumpărare de voturi, atunci nu mai aveți ce căuta în politică”, a mai adăugat fostul primar de Orhei, locul aflării căruia nu se știe din vara anului 2019.

Într-un comentariu pentru Cotidianul, purtătoarea de cuvânt Partidului Acțiune și Solidaritate, Aurica Jardan, a decarat că „toţi oamenii, indiferent pe cine au ales, au votat cu speranța că vor avea un trai mai bun. Asta ne dorim și noi – să construim un stat care lucrează pentru oameni, să avem locuri de muncă bine plătite și pensii mai mari. Cetățenii își doresc o schimbare spre bine, indiferent de opțiunile politice. Pentru asta vom munci – pentru ca cetățenii să trăiască în bunăstare și siguranță”.

Într-un comentariu pentru Cotidianul, purtătoarea de cuvânt a liderei PAS, Aurica Jardan, a decarat că „toţi oamenii, indiferent pe cine au ales, au votat cu speranța că vor avea un trai mai bun. Asta ne dorim și noi – să construim un stat care lucrează pentru oameni, să avem locuri de muncă bine plătite și pensii mai mari. Cetățenii își doresc o schimbare spre bine, indiferent de opțiunile politice. Pentru asta vom munci – pentru ca cetățenii să trăiască în bunăstare și siguranță”.

Amintim că Maia Sandu a câștigat primul tur al alegerilor prezidențiale, având un avans de aproape 50 de mii de voturi față de Igor Dodon, cu care își va disputa fotoliul de președinte în cadrul turului II al scrutinului, după numărarea preliminară finală realizată de CEC.

Candidata partidului „Șor” Violeta Ivanov a obținut 6,5% din voturile alegătorilor, fiind surclasată de candidatul „Partidului Nostru”, Renato Usatîi, care a obținut 16,9%.

De menționat că ultima dată Ilan Șor a fost văzut pe data de 12 iunie 2019, în cadrul unei conferințe de presă. Se întâmpla cu două zile înainte ca PDM să cedeze puterea și să treacă în opoziție.

La 30 iulie, Ministerul Afacerilor Interne a declarat că Ilan Șor a părăsit ilegal țara și că a fost anunțat în căutare națională și internațională. Ulterior, la 15 august 2019, la solicitarea procurorului general interimar, Dumitru Robu, deputații l-au lipsit pe Ilan Șor de imunitate parlamentară.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *