Numirea lui Țulea în funcția de ambasador al R. Moldova în Ungaria a fost aprobată de Guvern

Autor: , in Actualitate / Politic / 5 noiembrie, 2020, 19:03

Membrii Guvernului au aprobat joi, 5 noiembrie, numirea actualului ministru de Externe, Oleg Țulea, în funcția de ambasador al Republicii Moldova în Ungaria. Totuși, acesta va mai activa în actuala funcție, pentru a gestiona în continuare procesul de organizare a turul doi al scrutinului prezidențial de peste hotare.

„Apreciem foarte înalt performanța domnului Oleg Țulea în Ungaria, cu siguranță la revenire va avea performanțe mari. Mulțumim pentru activitatea sa în funcția de ministru. El s-a manifestat ca un profesionist, patriot. Mulțumesc pentru dăruirea de sine și rezultatele obținute. Până a merge în Ungaria, domnul Țulea va continua o perioadă să se preocupe de activitățile Ministerului de Externe, mai ales că acum avem procesul de organizare a alegerilor peste hotare”, a declarat premierul Ion Chicu.

Oleg Țulea a mai deținut funcția de Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Moldova în Ungaria, acreditat prin cumul în Bosnia și Herțegovina, Slovenia, Croația și Comisia Dunării în perioada 2016 – 2020, înainte de a deveni Ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene.

Potrivit art. 10 al Legii cu privire la serviciul diplomatic, Ambasadorii extraordinari şi plenipotenţiari, reprezentanţii permanenţi, trimişii şi însărcinaţii cu afaceri en titre (permanenţi) – şefi ai misiunilor diplomatice – sunt numiţi şi rechemaţi din funcţie de către Preşedintele Republicii Moldova, la propunerea Guvernului. Propunerile referitoare la numirea în aceste funcţii sunt înaintate Guvernului de către ministrul afacerilor externe şi integrării europene, cu consultarea Comisiei politică externă şi integrare europeană a Parlamentului.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X