Responsabilul OMS în Europa: Avem o explozie a cazurilor de Covid-19, dar școlile pot rămâne deschise

Autor: , in COVID-19 / Externe / 5 noiembrie, 2020, 20:37

Europa se confruntă în prezent cu o „explozie” a numărului cazurilor de COVID-19 și nu trebuie să-şi relaxeze eforturile împotriva pandemiei, susține directorul OMS în Europa, Hans Kluge, care recomandă însă statelor să mențină școlile deschise, potrivit digi24.ro. 

Purtarea generalizată a măştii şi controlul strict al adunărilor pot să salveze numeroase vieţi, a declarat joi directorul biroului pentru Europa al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).

„Observăm o explozie’” a contagierilor cu „un milion de cazuri suplimentare în numai câteva zile” în Europa şi „vedem de asemenea mortalitatea crescând încetul cu încetul”, a spus Hans Kluge. „Nu ne putem relaxa” şi „va fi o perioadă mai dificilă, trebuie să fim sinceri în această privinţă”, a adăugat el.

Zona Europa a OMS a înregistrat aproape 2 milioane de cazuri noi de Covid în ultima săptămână

Zona Europa a OMS, care cuprinde 53 de ţări, printre care şi Rusia, a înregistrat de la începutul pandemiei peste 11,8 milioane de cazuri şi aproximativ 295.000 de decese. În ultimele şapte zile au fost confirmate circa 1,8 milioane de noi cazuri de infectare şi aproximativ 19.500 de decese.

Conform estimărilor OMS, „prin purtarea generalizată a măştii şi controlul strict al adunărilor vom putea salva peste 261.000 de vieţi în Europa până în luna februarie”. „Statu quo-ul nu este o opţiune” şi OMS îndeamnă statele să adopte măsuri „ţintite şi proporţionate” pentru a contracara înmulţirea cazurilor şi mortalitatea, subliniază Hans Kluge.

Însă el susţine că şcolile ar trebui să rămână deschise „până la capăt” şi să fie închise doar în ultimă instanţă. „Nu există motive să spunem că şcolile sunt unul din vectorii principali de transmitere” a noului coronavirus, consideră responsabilul OMS. „Trebuie să ţinem şcolile deschise până la capăt pentru că nu ne putem permite o generaţie pierdută din cauza COVID-19”, mai argumentează Hans Kluge.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *