(VIDEO) Filmul incidentului cu luare de ostatici la Anenii Noi. La fața locului au intervenit șefii MAI și IGP

Autor: , in Actualitate / Social / 5 noiembrie, 2020, 13:56 Etichete: , ,

Bărbatul din satul Mereni, care a apus pe jar poliția în dimineața de joi, 5 noiembrie, când a luat ostatici trei copii minori, a fost convins cu greu să predea copiii poliției și să se predea. În discuții cu individul s-a implicat însuși Ministrul de Interne Pavel Voicu, în timp ce la fața locului au venit zeci de polițiști, inclusiv ofițeri Fulger, dar și șeful Inspectoratului Național de Poliție, Sergiu Paiu.

Totul a început în această dimineață, în jurul orei 06.00, când poliția din Anenii Noi a fost alertată de o femeie, locuitoare a satului Mereni, care a comunicat că soțul său, un bărbat de 25 ani, fiind în stare de ebrietate, s-a întors acasă și a agresat membrii familiei. 

Potrivit poliției, bărbatul și-a sunat soția de 20 ani, pe care a amenințat-o că o va omorî dacă aceasta va da declarații împotriva lui, într-o cauză penală în care este vizat. Speriată femeia a plecat de acasă, lăsând copiii în grija unei femei de 66 de ani, care îi este rudă. 

Poliția spune că bărbatul a venit acasă și a înjunghiat femeia de 66 ani,în grija căreia au fost lăsați copiii, a luat ostatici cei trei minori de 1 an, 4 ani și 7 ani.

Femeia a reușit să fugă și să anunțe polițiștii.

Imediat la fața locului au intervenit mai multe echipaje de poliție, inclusiv șeful Poliției Naționale, Sergiu Paiu, mascații de la BPDS „Fulger”, specialistul psiholog și procurori. În timpul negocierilor bărbatul a solicitat să discute cu președintele țării.

Atunci a intervenit telefonic, ministrul Afacerilor Interne, Pavel Voicu. La aproximativ o oră de negocieri, agresorul a decis să predea poliției copilul de numai un anișor.

Poliția menționează că agresorul este tatăl biologic al copilului de 1 an, ceilalți doi copii fiind ai femeii din altă căsătorie. Acesta este fost militar în cadrul forțelor armate și are o pregătire fizică foarte bună.

În continuare, agresorul continua să amenințe că omoară copilul de 4 anișori, ținându-i cuțitul în regiunea gâtului.

La un moment dat, șeful poliției a înțeles că viața acestui copil este în pericol și a decis să intervină personal în forță, reușind să salveze copilul.

Concomitent, au intervenit și forțele speciale care au imobilizat agresorul.

În timpul operațiunii de salvare un angajat al poliției a fost rănit, având nevoie de îngrijiri medicale.

În acest caz a fost pornită o cauză penală, în baza art.280 „Luarea de ostatici”, alin. (2), lit. b) și c) din Codul Penal al Republicii Moldova. Bărbatul a fost reținut pentru 72 ore.

Acesta mai are statut de bănuit într-o cauză penală pornită pe „furt” care este la moment în gestiunea polițiștilor din Anenii Noi. 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X