Alegerile din SUA: Echipa lui Biden îl amenință pe Trump că îl va da afară din Casa Albă în cazul în care va refuza să plece

Autor: , in Externe / 6 noiembrie, 2020, 20:50

Un purtător de cuvânt al lui Joe Biden, candidatul democrat la preşedinţia SUA, a ameninţat vineri să-l „expulzeze” pe Donald Trump de la Casa Albă dacă el va refuza să-şi recunoască înfrângerea, care pare din ce în ce mai probabilă, informează AFP, citată de Agerpres.

Joe Biden, 77 de ani, este vineri la un pas să acceadă la Casa Albă după ce a înregistrat un avans în voturile din statul-cheie Pennsylvania, unde procesul de numărare continuă, însă Donald Trump pare hotărât să conteste verdictul voturilor. Niciun învingător nu a fost încă declarat oficial.

„Americanii vor decide deznodământul acestor alegeri”, a declarat vineri Andrew Bates, un purtător de cuvânt al lui Biden. „Iar autorităţile americane sunt perfect capabile să-i expulzeze pe intruşi de la Casa Albă”, a adăugat el.

Într-o numărare a voturilor care avansează foarte încet, tendinţa s-a inversat la începutul dimineţii de vineri: devansat la începutul scrutinului de marţi în Pennsylvania, acum fostul vicepreşedinte democrat are un mic avans în faţa preşedintelui republican.

Dacă fostul vicepreşedinte al lui Barack Obama va câştiga în Pennsylvania, el va deveni al 46-lea preşedinte al SUA, pe 20 ianuarie, indiferent care va fi rezultatul în alte state americane.

Donald Trump a acuzat joi din nou fraudarea alegerilor, fără a aduce noi elemente în susţinerea acuzaţiilor sale.

Sursa: Agerpres

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *