Chirtoacă: „3% nu este un rezultat care să bucure curentul unionist”

Autor: , in Actualitate / Politic / Prezidențiale 2020 / 6 noiembrie, 2020, 22:22

Candidatul Blocului electoral UNIREA în turul I al scrutinului prezidențial, Dorin Chirtoacă, se declară nemulțumit de faptul că el. împreună cu pretendentul PUN, Octavian Țîcu, au acumulat împreună puțin peste 3% dintre voturi, menționând că „acesta nu este un rezultat care să bucure curentul unionist”.

Totuși, el spune că „nu am pus în prim-plan necesitatea de a obține un rezultat extraordinar, cu care după aceea să mă bat cu pumnul în piept. Nu m-am gândit în primul și în primul rând la mine, ca alții”, subliniind că „am sperat ca în primul tur oamenii să voteze unirea”, iar în cel de-al doilea să fie votat contracandidatul lui Dodon.

În același timp, politicianul a dezvăluit, în cadrul ediției din 6 noiembrie a emisiunii COTIDIANUL LIVE, că este mulțumit de mobilizarea „fără precedent” a alegătorilor din diasporă, la care crede că a contribuit și el.

„Sunt mulțumit că Dodon nu este nici pe departe aproape de ce a sperat. Nici de rezultatul de 40% spre 50%, nici câștigat din primul tur, nici pe poziția întâi măcar. S-a dus pe poziția a doua, cu un rezultat rușinos și este în totalitate panicat”, a continuat liberalul.

Dorin Chirtoacă și-a anunțat sprijinul pentru Maia Sandu, contracandidata lui Igor Dodon în turul II al alegerilor prezidențiale din 15 noiembrie.

Rezultatele obținute de către cei opt candidați în primul tur al scrutinului prezidențial:

Sursa: cec.md
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *