(FOTO) Autoritățile au cumpărat tehnică pentru salubrizarea orașului Chișinău în valoare de 7 milioane de lei

Autor: , in Economic / Social / 6 noiembrie, 2020, 20:15

Unități de tehnică și utilaje destinate dotării autospecialelor, antrenate la lucrările de salubrizare și deszăpezire mecanizată a capitalei, în valoare de circa 7 milioane de lei, au fost procurate de Regia locativ-comunală și amenajare. Banii au fost alocați din bugetul municipal.

Conform unui comunicat emis de Primăria municipiului Chișinău, noul lot de tehnică pentru salubrizare stradală va fi distribuit întreprinderilor municipale pentru servicii locative din cele cinci sectoare ale capitalei și vor fi utilizate pentru intervenția pe trotuare și în curțile de blocuri, pe perioada caldă, cât și pentru deszăpezire, în perioada rece.

 

 

„Achiziția constă din: aspiratoare stradale, atașabile la tractor – 5 unități; remorci pentru tractoare mari – 5 unități; perii pentru mini încărcător – 5 unități; lame pentru mini încărcător – 5 unități; sărărițe pentru mini încărcător – 5 unități; utilaj spălare presiune pentru mini încărcător – 3 unități; containere pentru deșeuri din construcții și demolări (DCD) – 30 de unități; autospecială pentru manevrarea containerelor DCD – 1 unitate”, precizează autoritățile.

Potrivit primarului general al municipiului Chișinău, Ion Ceban, odată cu achiziționarea acestor utilaje necesare pentru dotarea autospecialelor, perioada de intervenție a serviciilor publice de gospodărie comunală va fi mai scurtă și vor fi oferite servicii de calitate.

De la începutul anului curent, Regia locativ-comunală și amenajare a achiziționat 50 de motocositoare pentru întreținerea spațiilor publice și a curților de blocuri.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *