O ladă cu 100 de mandarine japonze, denumite mikan, s-a vândut la licitație cu aproape 10.000 de dolari, informează CNN și digi24.ro.

Lada de 20 de kilograme a fost vândută joi, în cadrul primei licitații a anului, cu 1 milion de yeni (9.600 de dolari). Mikan sau satsuma este un fruct citric original din China. În Japonia ele cresc în prefectura Ehime, pe insula Shikoku.

Nishiuwa este una dintre regiunile unde se cultiva mikan, iar această specie de portocală fără sâmburi este recunoscută pentru aroma sa, coaja ușor de îndepărtat și textura unică.

Cele mai scumpe mandarine din Nishiuwa sunt de tipul Hiromaru. „Hiromaru mikan sunt produse într-o zonă restrânsă de pe coasta orașului Yawatahama din prefectura Ehime. Este un mikan crescut cu ceea ce se numește „3 sori” – soarele de pe cer, lumina soarelui reflectată în apa mării și lumina soarelui reflectată de pereții de piatră ale câmpurilor terasate”, a declarat Shin Asai, angajat al Cooperativei Agricole JA Nishiuwa.

Doar 100 de producători cresc Miromaru mikan în regiunea Nishiuwa.

Prețul mare obținut la licitația de joi a marcat începutul sezonului de mikan în Japonia. „Deoarece calitatea fructelor din fiecare an este evaluată în cadrul primei licitații, acest rezultat va afecta vânzările ulterioare”, a spus Asai.

Prețul pentru aceste mandarine deosebite este de obicei 75 de dolari pentru 10 kilograme.

Japonia are un istoric de fructe cumpărate cu sume mari de bani. În 2019, 24 de ciorchini de struguri s-au vândut cu 11.000 de dolari.

„Fructele sunt tratate diferit în cultura asiatică și mai ales în societatea japoneză”, a explicat anul trecut Soyeon Shim, decan în cadrul Universității Wisconsin-Madison, pentru CNN. „Achiziția de fructe și consumul sunt legate de practici sociale și culturale. Nu sunt doar o parte importantă din dieta lor, ci, mai important, sunt considerate produse de lux și joacă un rol important în obiceiurile japoneze”.

Mandarinele sunt unele dintre cele mai populare fructe în Japonia, fiind cele mai consumate în 2016 și 2017.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here