Rizea va petrece următoarele 18 zile după gratii: „E comanda lui Dodon și Plahotniuc” (VIDEO)

Autor: , in Actualitate / Justiție / Politic / 6 noiembrie, 2020, 18:27

Fostul deputat român, Cristian Rizea, încătușat la Chișinău, își va petrece următoarele 18 zile după gratii. Decizia a fost luată astăzi de Judecătoria Chișinău cu sediul în sectorul Ciocana, după ce procurorii au înaintat un demers în acest sens. Avocații învinuitului au declarat că hotărârea este ilegală și vor cere anularea acesteia în instanța superioară.

Rizea îi acuză pe Plahotniuc și Dodon că ar sta în spatele reținerii sale.

„Așteptăm să vedem. Eu am încredere în justiția de aici. Este mâna lui Igor Dodon și a lui Vlad Plahotniuc. Pe 15 noiembrie îi rog pe moldoveni să voteze Maia Sandu – singura soluție ca Moldova să se salveze de kuliokul Dodon”, a declarat Cristian Rizea.

„Analizând acest mandat de arest internațional observăm că este emis pe numele lui Rizea Cristian. Dar astăzi a adus în fața instanței Mihai Cristian. Consider că este o eroare care nu este problema noastră, dar instanța ar trebuie să respingă demersul procurorului”, a argumentat avocata ex-parlamentarului de peste Prut, Corina Stratan.

Apărătoarea lui Rizea susține că al său client figurează în actele moldovești cu numele și prenumele, Cristian Rizea, iar în cele românești – Cristian Mihai. Mai mult, apărătoarea susține că decretul de retragere a cetățeniei moldovenești semnat de Igor Dodon nu este în vigoare, iar învinuitul, care a solicitat azil politic, nu poate extrădat în România.

Vezi și: Rizea, după ce i-a fost retrasă cetățenia R. Moldova: Milioane de euro pentru Dodon și Plahotniuc

„Prin decretul președintelui, a fost retrasă cetățenia domnului Mihai Cristian, iar ASP l-a recunoscut ca și cetățean al R. Moldova pe Rizea Cristian. Acest aviz nu a fost contestat. Atât timp cât nu a fost contestat, atunci avizul este valabil. Respectiv, domnul Rizea Cristian deține cetățenia R. Moldova”, a precizat Stratan.

Pe 3 noiembrie, ex-parlamentarul român, care se ascundea în Republica Moldova de justiția română, a fost încătușat de către polițiștii moldoveni. Reținerea lui Cristian Rizea a avut loc la scurt timp, după ce președintele în exercițiu, Igor Dodon, a anunțat că a semnat decretul de anulare a cetățeniei moldovenești a fostului deputat român, care ar fi fost obținută într-un mod fraudulos, în anul 2018. În decembrie 2017, fostul deputat PSD, Cristian Rizea, a fost condamnat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la 4 ani şi 8 luni de închisoare. Pedeapsa a fost pronunțată într-un dosar penal în care a fost găsit vinovat de trei capete de acuzare, inclusiv trafic de influenţă și spălare de bani.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *