(DOC) Prezidențiale 2020: Se cere retragerea lui Igor Dodon din cursa electorală

Autor: , in Actualitate / Politic / Prezidențiale 2020 / 7 noiembrie, 2020, 14:06

Fostul candidat al Mișcării Politice „UNIREA”, în primul tur de scrutin al alegerilor prezidențiale, Dorin Chirtoacă, a anunțat că a depus o contestație la Comisia Electorală Centrală (CEC), prin care solicită exluderea candidatului independent și susținut de socialiști, Igor Dodon.

Chirtoacă îl acuză pe Dodon că încalcă legea și folosește susținere interzisă, precum și utilizează resurse nedeclarate, mai exact „implicarea financiara a Federației Ruse în alegeri”. Acesta a mai precizat că a depus contestația la CEC în legătură cu „implicarea financiară a Rusiei în alegeri prin cele 3 milioane de euro oferite în plină campanie electorală pentru turul 2 al alegerilor prezidențiale”.

„După primul tur de scrutin, Rusia a procedat la o implicare mai masivă, apelând la pârghii de stat, și anume încercarea de a mitui alegători în timpul campaniei electorale, prin transferul de 3 milioane de euro, ca ajutoare pentru agricultori de pe urma secetei”, a anunțat Chirtoacă.

Vezi și: „Dodon a «primit o palmă zdravănă». Bandiții pe care i-a eliberat umblă cu pistolul la agenții economici”. Maia Sandu, acuzații grave la adresa concurentului său

Maia Sandu a câștigat primul tur al alegerilor prezidențiale, având un avans de aproape 50 de mii de voturi față de Igor Dodon, cu care își va disputa fotoliul de președinte în cadrul turului II al alegerilor, după numărarea preliminară finală realizată de CEC.


  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *