Republica Moldova și-a deschis consulat în orașul turcesc Alanya

Autor: , in Politic / 7 noiembrie, 2020, 18:05

Republica Moldova va avea un consulat onorific în orașul turcesc Alanya. Veremonia de inaugurare oficială s-a desfășurat sâmbătă, 7 noiembrie, în prezența mai multor oficiali moldoveni și turci, printre care și ministrul de Externe de la Chișinău, Oleg Țulea, precum și omologul său turc, Mevlüt Çavuşoğlu, la ceremonia de inaugurare oficială a Consulatului onorific al Republicii Moldova în orașul Alanya.

La eveniment au participat, de asemenea, și primarul orașului Alanya, Adem Murat Yücel, președintele Camerei de Comerț și Industrie, Mehmet Şahin, ambasadorul Republicii Moldova în Republica Turcia, Dmitri Croitor, consulii onorifici ai Republicii Moldova din Alanya și Antalya, reprezentanți ai cercurilor de afaceri și academice, membri ai comunității moldovene din Turcia.

Șeful diplomației moldovene a subliniat că extinderea și aprofundarea relațiilor cu Republica Turcia constituie una din prioritățile Guvernului Republicii Moldova.

Ministrul Oleg Țulea a vorbit și despre activitatea consulului onorific, Halil Okur, exprimându-și convingerea că acesta va reprezenta şi promova eficient interesele Republicii Moldova în Turcia și că, prin activitatea acestuia, oficiul consular onorific va contribui la intensificarea schimburilor comercial-economice, culturale și academice, precum şi va acorda sprijinul necesar cetățenilor moldoveni aflați în situație de dificultate. Circumscripția consulară include districtele Alanya, Manavgat, Gazipașa, Akseki, Gundogmuș și Ibradi.

La rândul său, ministrul Afacerilor Externe al Turciei, Mevlüt Çavuşoğlu, a salutat decizia autorităților de la Chișinău de a extinde rețeaua consulatelor onorifice în Turcia, în spiritul relațiilor aprofundate dintre Republica Moldova şi Turcia și a evidențiat că înființarea unui oficiu consular onorific la Alanya va deschide noi perspective pentru dezvoltarea proiectelor comune în special pe filiera diplomației economice.

Datele de contact ale noului oficiu consular onorific sunt următoarele:

Consulatul onorific al Republicii Moldova în orașul Alanya
Consul onorific: Halil Okur
Adresa: Kestel Mah. Șehit Murat Guney CAD. 2/1, Alanya, Turcia
Telefon: +902425110380
E-mail: halilokur@gmail.com

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *