Apelantul fidel la 112: Un bărbat din Briceni a sunat de 425 de ori ca să afle prognoza meteo, ziua sau ora locală

Autor: , in Actualitate / Social / 9 noiembrie, 2020, 19:27 Etichete: ,

În timp ce cetățenii R. Moldova apelează Serviciul Unic de Urgență 112 pentru cazuri de urgență medicală sau pentru a chema poliția atunci când cineva este în pericol, un tânăr din Briceni a reușit să apeleze de mai bine de 400 de ori la 112 pentru a întreba, de cele mai dese ori, care este prognoza meteo sau ora locală. 

Potrivit statisticii pentru luna octombrie a serviciului național unic pentru pentru apelurile de urgență, arată că 223.775 de apeluri au fost recepţionate la numărul unic de urgență 112, cu o medie zilnică de 7.218 de apeluri.

Cele mai multe apeluri de urgenţă au vizat solicitări pentru echipaje medicale ale Serviciului de Ambulanță la 71,08% (67.008 apeluri), urmate de Serviciul de Poliţie – 26,32% (24.834 apeluri) și Pompieri – 2,15% (2.026 apeluri).

Cetățenii au semnalat urgențe medicale privind, afecțiuni de tract respirator cu suspecție la COVID-19, cefalee și dureri abdominale sau de spate. Cele mai multe intervenții de poliție, conform clasificatoarelor evenimentelor, sunt persoana agresivă, conflict și accidente. În cazul urgențelor de pompieri se observă o creștere a numărului de solicitări privind deblocarea de uși și ferestre.

Totodată, din fluxul total de apeluri, urgențele se situează la circa 48,39%. Indicatorul de performanță privind timpul de procesare a unui apel de urgență (cazuri reale) reflectă o medie de aproximativ 50 secunde.

De asemenea, indicatorul privind timpul de răspuns la apelurile intrate în sistemul SIA 112 în perioada de referință, în 76,12% din fluxul total de apeluri se răspunde în primele 5 secunde, iar în intervalul de 10 secunde se reacționează la apelul de urgență în 92,95% din numărul total de apeluri.

Cele mai multe solicitări au fost preluate de la un apelant fidel din Briceni, care a apelat numărul unic de urgență 112 de 425 de ori. În majoritatea situațiilor, apelantul solicită mai multe informații privind prognoza meteo, zilele calendaristice sau ora locală.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *