Donald Trump l-a concediat pe şeful Pentagonului, Mark Esper, pe Twitter

Autor: , in Externe / 9 noiembrie, 2020, 22:58 Etichete: ,

Donald Trump a anunțat, luni, pe Twitter, că l-a demis pe secretarul Apărării, Mark Esper. Acesta va fi înlocuit de Christopher Miller, în prezent directorul Agenției Naționale Antiterorism, relatează CNN, citat de Digi24.ro. 

În ultimele luni, relația lui Trump cu Esper a devenit semnificativ mai tensionată, motiv pentru care Esper își pregătise deja demisia de mai multe săptămâni, într-o încercare de a ieși din scenă înainte ca președintele să aibă ocazia să îl concedieze pe Twitter.

Esper a căzut în dizgrația lui Trump după ce a declarat, în iunie, că nu susține trimiterea armatei în stradă pentru a înăbuși protestele anti-rasism, declanșate de uciderea lui George Floyd de către poliția din Minneapolis.

Remarcile sale au fost calificate drept o încercare de a se distanța de amenințările lui Trump, însă acestea i-au adus nemulțumirea președintelui. Esper a avut conflicte cu președintele american și pe tema redenumirii unor baze militare care purtau numele unor generali ai Statelor Confederate ale Americii, statul sclavagist declarat în sudul țării în timpul Războiului Civil American (1861-1865). Atunci, Esper s-a raportat favorabil la schimbarea numelor acestor baze, însă Trump s-a opus.

Mark Esper este al doilea secretar al Apărării din administrația Trump. El l-a înlocuit pe generalul James Mattis care a demisionat după ce Trump a decis să îi trădeze pe kurzii care ajutaseră decisiv la lupta împotriva ISIS în Orientul Mijlociu.

Donald Trump a pierdut, săptămâna trecută, alegerile prezidențiale în fața contracandidatului democrat Joe Biden.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X