Nu mai sunt paturi de terapie intensivă în spitalele din Chișinău. Boris Gîlcă: Ne apropiem de capacitatea maximă de spitalizare (VIDEO)

Autor: , in Actualitate / Cotidianul TV / COVID-19 / Social / 9 noiembrie, 2020, 21:50 Etichete: ,

Situația epidemiologică în municipiul Chișinău rămâne a fi una dificilă, cu tot mai multe cazuri de îmbolnăvie în formă gravă cu COVID-19, recunoaște șeful adjunct al Direcției Sănătate din cadrul Primăriei Chișinăului, Boris Gîlcă, care a prezentat un raport în la ședința Consiliului Municipal Chișinău.

În cadrul ședinței, Boris Gîlcă a menționat că în Capitală, o perioadă s-a înregistrat o descreștere lentă a cazurilor zilnice de infecție, totuși, actualmente, nivelul noilor îmbolnăviri cu COVID-19 se menține constant, dar cu predominarea formelor grave și foarte grave. 

„Situatia în Chișinău rămâne dificilă, în continuare avem Cod Roșu de alertă epidemiologică. Incidența în luna octombrie este de 942 de cazuri la 100.000 de locuitori”, a spus Gîlcă.

Potrivit șefului adjunct al Direcției Sănătate din cadrul Primăriei, la ziua de duminică, 8 noiembrie, erau 864 de pacienți internați în spitalele municipale, dintre care 46 sunt în stare foarte gravă.

„Toate paturile de terapie intensivă sunt ocupate. În general, ne apropiem de capacitatea maximă de spitalizare, dar ținem situația sub control”, a spus acesta.

Boris Gîlcă susține că în anticiparea unui număr sporit de internări, sunt pregătite rezerve de paturi care vor fi activate la prima necesitate.

„Noutatea buna – săptămâna trecută au fost distribuite 136 de concentratoare de oxigen și 30 de  monitoare pentru monitorizarea funcțiilor vitale. La moment toate spitalele sunt pregătite și asigurate cu toate cele necesare (echipamente și medicamente, pentru tratamentul zilnic al pacienților”, a raportat șeful Direcției Sănătate.

Potrivit Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, în municipiul Chișinău, de la începutul pandemiei au fost înregistrate – 35.361 de cazuri confirmate de infecție cu COVID-19, dintre care cazuri de vindecare sunt 26,631 și 631 de decese provocate de COVID.

Potrivit lui Boris Gîlcă, cel mai mare număr de îmbolnăviri în suburbii s-a atestat în Durlești, Cricova, Stăuceni, Băcioi, Trușeni și Grătiești. 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *