PDM comentează revocarea pe neașteptate a miniștrilor democrați: Decizia aparţine PSRM-ului

Autor: , in Actualitate / Politic / 9 noiembrie, 2020, 14:15

Luni dimineață, 9 noiembrie, premierul Ion Chicu a susținut un briefing de presă în care a anunțat cî cei patru miniștri PDM au fost revocați din funcție, menționând că va cere lui Igor Dodon să accepte demisia ministrului de Externe, Oleg Țulea, care a fost ales în funcția de ambasador. Ulterior, PDM a venit cu o reacție la decizia pe neașteptate de revocare a miniștrilor.

Democrații par a fi surprinși de decizia socialiștilor.

„PDM a luat decizia de a-şi retrage reprezentanţii săi din Guvern, imediat după învestirea preşedintelui ales, din responsabilitate, pentru a nu lăsa un vid în instituţiile conduse de PDM. Dacă PSRM a hotărât să îşi asume integral responsabilitatea pentru guvernare la această etapă, decizia îi aparţine”, menționează reprezentanții PDM.

Cei patru miniștri democrați care au fost revocați din funcție:

Cristina Lisnic – viceprim-ministra pentru Reintegrare;

Alexandru Pînzari – ministru al Apărării;

Igor Şarov – ministru al Educaţiei, Culturii şi Cercetării;

Sergiu Railean – ministru al Economiei şi Infrastructurii.

Oleg Ţulea – ministru al Afacerilor Externe şi Integrării Europene.

Precizăm că membrii Guvernului au aprobat joi, 5 noiembrie, numirea actualului ministru de Externe, Oleg Țulea, în funcția de ambasador al Republicii Moldova în Ungaria. Totuși, acesta va mai activa în actuala funcție, pentru a gestiona în continuare procesul de organizare a turul doi al scrutinului prezidențial de peste hotare.

Vezi și: Lista miniștrilor propuși de premierul Ion Chicu, după ce au fost revocați cei democrați

Formațiunea își laudă miniștrii delegați, afirmând că „sunt profesionişti, care au muncit cu multă dedicaţie într-o perioadă de criză în domeniile pe care le-au condus. Partidul Democrat se mândreşte cu exponenţii săi în Executiv şi le mulţumeşte pentru activitatea desfăşurată”.

Amintim că sâmbătă, 7 noiembrie, Pavel Filip a anunțat că „PDM a luat decizia ca, imediat după învestirea în funcție a președintelui ales, să-și retragă reprezentanții săi din Guvern, pentru a oferi acestuia posibilitatea de a construi o colaborare eficientă cu Legislativul și Executivul, în conformitate cu prevederile constituționale”.

Însă, luni, 9 noiembrie, premierul Ion Chicu că cei patru miniștri PDM au fost revocați din funcție.

Deputaţii PDM şi PSRM au semnat la 16 martie 2020 Acordul privind formarea Coaliţiei „Platforma Social-Democrată pentru Moldova” în Parlamentul Republicii Moldova.

Vezi și: Mesajul Cristinei Lesnic, după ce Ion Chicu a revocat-o din funcția de viceprim-ministră: Plec cu capul sus

Prima reacție a ministrului Educației, după ce a fost revocat din funcție: Timpurile grele impun și decizii

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X