Amenzi de peste 68 de milioane de lei, aplicate de polițiști de la începutul pandemiei

Autor: , in Actualitate / COVID-19 / Social / 10 noiembrie, 2020, 10:12 Etichete: , ,

De la începutul pandemiei și până duminică, 8 noiembrie 2020, angajații poliției naționale au documentat 12.182 de contravenții în baza încălcărilor hotărârilor emise de autorități, iar amenzile aplicate depășesc cifru privire la contravenții în baza art. 761 din Codul Contravențional. De asemenea, au fost verificate 396 unități de transport public, fiind aplicate 4 sancțiuni transportatorilor de pasageri. Prin intermediul numărului unic de urgență 112, în adresa Poliției au parvenit 13 apeluri cu privire la informații ce țin de COVID-19.

Doar în perioada 7 – 8 noiembrie au fost întocmite 284 procese verbale cLa moment, în cadrul Ministerului Afacerilor Interne sunt 223 de angajați infectați cu COVID-19. De la începutul perioadei pandemice au fost testați pozitiv 1.618 angajați, 1.395  dintre care au fost vindecați iar opt au decedat.

În acțiunile de monitorizare a respectării măsurilor Comisiei naționale extraordinare de sănătate publică, în vederea prevenirii răspândirii virusului de tip nou sunt implicați peste 8 mii de polițiști, carabinieri, salvatori și polițiști de frontieră.

În acest context, poliția recomandă cetățenilor să păstreze distanța socială, să poarte măști (în transportul public, magazine și spații publice închise), să respecte măsurile de igienă, să evite grupurile mai mari de 3 persoane, să limiteze prezența în spațiile publice și să nu părăsească domiciliul dacă se află în autoizolare, să nu încalce legislația în vigoare și să apeleze la 112 în cazul în care au fost martorii unei infracțiuni sau dacă au nevoie de ajutor.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X