„Dumnezeu ne-a auzit rugăciunile”. Starea de sănătate a lui Nicolae Botgros s-a îmbunătățit semnificativ

Autor: , in Actualitate / COVID-19 / Social / 10 noiembrie, 2020, 20:41

Noutăți bune în legătura cu starea de sănătate a lui Nicolae Botgros, după ce s-a infectat cu COVID-19. Maestrul se simte bine și respiră fără ajutorul aparatelor.

Șeful Institutului de Medicină Urgentă, Mihai Ciocanu, a declarat pentru COTIDIANUL că Nicolae Botgros a înregistrat progrese în legătură cu tratamentul împotriva COVID-19.

„Confirm că starea de sănătate a domnului Nicolae Botgros s-a îmbunătățit. Astăzi, 10 noiembrie, de la reanimare a fost transferat într-o secție obișnuită. Urmează un curs de tratament de recuperare. Se simte mult mai bine”, a declarat șeful Institutului de Medicină Urgentă.

Și colegii de breaslă au anunțat că maestrul se simte mai bine.

„În urma discuției de astăzi cu maestrul Nicolae Botgros mă simt în al nouălea cer de bucurie, inima mi-i plină de speranță că va fi în curînd acasă, lângă familia sa frumoasă şi lângă publicul iubit în scenă. Mulțumim din suflet tuturor cadrelor medicale care și-au adus aportul la însănătoșirea maestrului Nicolae Botgros și Bunului Dumnezeu pentru că ne-a auzit rugăciunile noastre! Mai are un pic până la recuperare deplină, până atunci, suntem cu gândul şi sufletul la maestru, dorindu-i sănătate multă şi însănătoşire grabnică”, a scris Ion Paladi pe pagina sa de Facebook.

„Vrem să anunțăm oficial că maestrul Nicolae Botgros e mult mai bine și da, așteptăm cu mare nerăbdare momentul reîntâlnirii”, se arată într-un mesaj al Orchestrei Lăutarii.

La sfârșitul lunii octombrie, Nicolae Botgros a fost internat de urgenţă la Institutul de Medicină Urgentă din Capitală. Asta după ce maestrul a fost diagnosticat cu COVID-19, iar din cauza complicaţiilor a ajuns la spital în stare gravă.

Nicolae Botgros are 65 de ani şi s-a născut în satul Badicu-Vechi, raionul Cahul. Orchestra Națională de muzică populară „Lăutarii” a fost fondată în anul 1970, în cadrul Filamornicii de Stat de către interpretul Nicolae Sulac. Datorită abilităților sale de violonist, Nicolae Botgros a fost numit opt ani mai târziu conducător al Orchestrei Populare „Lăutarii”.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *