Gligor: MAI și PG au luat apă în gură? Trebuie lichidate. Avem nevoie de elite politice integre. Schimbarea cuprinde 4 puncte

Autor: , in Actualitate / Politic / 10 noiembrie, 2020, 23:21

Oamenii din Transnistria au fost filmați în timp ce primeau bani în schimbul votului acordat la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie. Aceste nereguli, de fapt, se pedepsesc cu 5 ani de închisoare. Totuși, MAI și PG nu au reacționat. Declarațiile au fost făcute de avocatul și activistul civic Ștefan Gligor, în cadrul emisiunii Cotidianul LIVE, marți, 10 noiembrie.

„Au fost veterani și partidele de opoziție care au demascat și au făcut multă gălăgie la neregulile comise. Acolo a fost mass-media independentă care a și filmat, a documentat, a filmat declarațiile oamenilor care se revoltau că au fost aduși organizat, li s-au promis bani, dar nu li s-a dat cât trebuia. Au fost filmați oamenii cărora li se plătea bani lângă automobil. Toate acestea reprezintă articolul 180 prim – infracțiune penală Coruperea alegătorilor. Se pedepsește cu până la 5 ani de închisoare, conform Codului penal al Republicii Moldova”, a declarat Gligor.

Activistul civic acuză Ministerul Afacerilor Interne (MAI) și Procuratura Generală pentru că „nu întreprind nicio acțiune la neregulile comise”.

„Ce face MAI și PG? Au luat apă în gură? Trebuie lichidate. Aceste instituții trebuie reorganizate și restructurate. O bună parte din instituții trebuie lichidate. Ele nu-și fac lucrul, astfel, înseamnă că nu-și au rostul”, a argumentat avocatul.

Vezi și: „Achit acum”. Mai mulți alegători, filmați cum se ceartă când se împart banii, iar alții au fost lăsați fără transport (VIDEO)

COTIDIANUL a solicitat reacții din partea MAI și PG, în urma acuzațiilor.

Cum răspund MAI și PG, acuzate că nu întreprind măsuri, chiar dacă există probe video cu oamenii plătiți în schimbul votului

Ștefan Gligor susține că Republica Moldova are nevoie de elite politice integre.

„Noi trebuie să producem această schimbare. Ea are câteva puncte. Orice proces are o cale. În acest caz este simplu: Primul a fost Vlad Plahotniuc. Al doilea este Igor Dodon. Al treilea este Parlamentul – avem nevoie de alegeri anticipate pentru a arunca afară bordelul existent și să vină oameni integri. Patru – reprezintă un pachet de reforme de urgență”, a afirmat activistul civic.

Gligor se arată convins că țara noastră are nevoie de un ciclu politic de 4 ani care să aducă reforma, menționând că „Republica Moldova are perspective de dezvoltare, dar pentru a se produce este nevoie de oameni integri în politică”.

„Avem nevoie de oameni cu imunitate la bani. Avem nevoie de politicieni care să nu poată fi cumpărați cu bani”, a conchis Gligor.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *