Klaus Iohannis: Votul cetățenilor pentru Maia Sandu este în favoarea unei evoluții democratice ireversibile a R. Moldova

Autor: , in Politic / Prezidențiale 2020 / 10 noiembrie, 2020, 21:20

Președintele României, Klaus Iohannis, a vorbit într-o conferința de presă susținută marți, 10 noiembrie, despre turul al doilea al alegerilor prezidențiale din Republica Moldova, care vor avea loc la finalul acestei săptămâni. Acesta a spus că s-a bucurat să vadă votul cetățenilor din primul tur, acordat candidatei Maia Sandu. În plus, Klaus Iohannis a spus că „vom fi extrem de atenți la desfășurarea scrutinului din această duminică, pentru a ne asigura că viitorul Republicii Moldova este decis exclusiv de votul liber exprimat al cetățenilor”.

„Vreau să mă refer la turul al doilea al alegerilor prezidențiale din Republica Moldova, care va avea loc la finalul acestei săptămâni. M-am bucurat să văd în primul tur un vot al cetățenilor pentru candidata Maia Sandu. Acesta fiind de fapt un vot în favoarea unei evoluții democratice ireversibile a Republicii Moldova, pe care România a susținut-o permanent, și o susține fără rezerve”, a declarat Iohannis.

Iohannis a precizat că România va continua să sprijine Republica Moldova în eforturile sale de modernizare.

„Am subliniat mereu că drumul spre Europa este unul al progresului, cu reforme curajoase în special în domeniul Justiției și prin consolidarea democrației. Deja țara noastră a investit semnificativ și dezinteresat în infrastructură, în proiecte de interconectare, în școli, spitale, grădinițe și multe alte domenii, în folosul direct al cetățenilor, pentru dezvoltarea Republicii Moldova și pentru consolidarea democrației”, a adăugat președintele României.

În discursul său, Iohannis a mai spus că „suntem, și ne dorim să rămânem un partener solid pentru societatea civilă din Republica Moldova în ansamblul său”.

„Vom fi extrem de atenți la desfășurarea scrutinului din această duminică, pentru a ne asigura că viitorul Republicii Moldova este decis exclusiv de votul liber exprimat al cetățenilor în cadrul unor alegeri democratice, corecte și libere de orice interferențe nedorite”, a conchis Klaus Iohannis.

În primul tur de scrutin, de pe 1 noiembrie, Maia Sandu a obținut peste 36% din voturi, întrecându-l cu aproape patru puncte procentuale pe Igor Dodon, cei doi urmând să se confrunte în turul doi, pe 15 noiembrie.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *