Unii cetățeni vor participa și la exit-poll, după ce își vor exercita dreptul la vot, la turul doi de scrutin prezidențial

Autor: , in Actualitate / Politic / Prezidențiale 2020 / 10 noiembrie, 2020, 20:10

Comisia Electorală Centrală (CEC) a aprobat marți, 10 noiembrie, cererea de a autoriza efectuarea unui sondaj de opinie la ieșirea de la urne în timpul turului doi de scrutin al alegerilor prezidențiale, pe 15 noiembrie.

În ziua alegerilor, unii cetățeni vor participa și la exit-poll, după ce își vor exercita dreptul la vot. Comisia Electorală Centrală a autorizat efectuarea în cadrul turul doi al alegerilor prezidențiale, a unui sondaj de opinie la ieșirea din secțiile de votare.

Sondajul urmează a fi efectuat de Asociația obștească ”SPERO” și Compania “Intellect Group” SRL. Sondajul se propune a fi realizat în 100 secții de votare de pe teritoriul Republicii Moldova.

În acest sens, Comisia a acreditat 150 de persoane desemnate să efectueze sondajul de opinie şi a aprobat modelul legitimației operatorului de interviu.

Inițial, proiectul a fost respins. Ulterior, CEC a venit cu precizarea că:

În timpul ședinței Comisiei, în procesul de numărare a voturilor membrilor CEC, s-a produs o eroare tehnică. După evaluarea înregistrării video a ședinței, s-a constatat faptul că proiectul de hotărâre a întrunit numărul necesar de voturi pentru a fi aprobat. În total, 5 membri au votat pentru efectuarea acestui exit-poll.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *