(DOC) Plus o amânare în dosarul lui Ilan Șor de la Curtea de Apel Cahul

Autor: , in Actualitate / Politic / 11 noiembrie, 2020, 23:00

Ședință de judecată în cazul lui Ilan Șor, cercetat penal pentru escrocherie și spălare de bani, stabilită pentru astăzi, 11 noiembrie, a fost amânată. Magistrații Curții de Apel Cahul au luat această decizie, pentru că materialele dosarului penal au fost transmise la Curtea Supremă de Justiție, întrucât instituția urmează să examineze solicitarea avocaților de a strămută la altă instanță cauză penală.

Ședința de judecată fixată pentru 11 noiembrie a fost amânată, iar motivul a fost, la fel, faptul că dosarul penal lipsește de la Curtea de Apel Cahul și se află la Curtea Supremă de Justiție.

De menționat este faptul că pe pagina instituției judiciare nu este indicată data desfășurării următoarei ședințe.

cach.instante.justice.md

Judecătorii CSJ, însă au decis să suspende examinarea cererii avocaților, până în momentul în care magistrații Curții Constituționale vor examina sesizările depuse de către avocații lui Ilan Șor.

Anterior, avocații inculpatului au depus o sesizare la Curtea Constituțională în privința declarării ridicării excepției de constituționalitate referitor la unele articole din Codul de Procedură.

În iunie 2017, Ilan Șor a fost condamnat la șapte ani și jumătate de pușcărie de Judecătoria Chișinău cu sediul în sectorul Buiucani. Potrivit procurorilor, liderul Partidului „ȘOR” ar fi obținut de la Banca de Economii peste cinci miliarde de dolari, bani pe care i-ar fi spălat, ulterior, prin firme off-shore. Ilan Șor pledează nevinovat.

Anul trecut, atunci când s-a schimbat guvernarea, inculpatul a fugit din Republica Moldova.

Potrivit procurorului general, Alexandr Stoianoglo, fugarul se află în Israel. Stoianoglo susține că procurorii moldoveni au solicitat extrădarea lui Șor. Însă autoritățile din Israel nu au dat curs acestei cereri, pentru că legislația acestui stat interzice extrădarea cetățenilor săi.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *