Scandalul ziarelor pro-Dodon, tipărite la editura de stat: Poliția a confiscat microbuzele încărcate cu zeci de mii de exemplare

Autor: , in Actualitate / Politic / Prezidențiale 2020 / 11 noiembrie, 2020, 17:47 Etichete: , ,

Zeci de mii de exemplare ale ziarului „Socialistului”, tipărite la editura de stat „Universul”, au fost confiscate de poliție. Informația a fost confirmată de ofițera de presă a Direcției de Poliție Chișinău, care a precizat că au fost sigilate și ridicate două microbuze pline cu ziare. 

„Am fost sesizați prin intermediul Serviciului unic 112. La fața locului s-au deplasat angajații poliției. Ulterior două microbuze au fost sigilate și ridicate. Toate circumstanțele urmează a fi stabilite”, a declarat Natalia Stati pentru Cotidianul.

De cealaltă parte, deputatul PAS, Sergiu Litvinenco, susține că pe lângă cele două microbuze cu ziare electorale confiscate, alte 72 de mii de ziare ar fi fost confiscate și încărcate într-o mașină a poliției, în timp ce socialiștii susțin că au fost tipărite în total 55 de mii de exemplare.

Amintim că miercuri, 11 noiembrie, cu trei zile înainte de al doilea scrutin prezidențial, membri ai Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) l-au acuzat pe Igor Dodon de utilizarea resurselor administrative în campania prezidențială după ce ziarul electoral al candidatului ar fi fost tipărit la Editura „Universul”, deținută de stat în proporție de 100%.

Ulterior, reprezentanții echipei de campanie a lui Igor Dodon au declarat că staff-ul are contract de tipar cu o tipografie privată și acea companie, din cauza unor defecțiuni tehnice, a subcontractat un alt antreprenor. Aceștia au menționat că s-au respectat toate prevederile legale, iar oponenții fac isterie falsă.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X