Staff-ul lui Igor Dodon condamnă intervenția unor deputați și a poliției la editura „Universul”: Am sesizat instituțiile de drept

Autor: , in Actualitate / Politic / Prezidențiale 2020 / 11 noiembrie, 2020, 20:00 Etichete: , ,

Reprezentanții echipei de campanie a candidatului independent la funcția de președinte, Igor Dodon, condamnă acțiunile „oponenților” de blocare a materialelor electorale și anunță că au sesizat instituțiile de drept în legătură cu evenimentele petrecute la editura „Universul”, unde au fost tipărite ziare „Socialistul” în număr mult mai mare decât s-a declarat inițial.

Purtătoarea de cuvânt a candidatului, Ludmila Muntean a calificat  acțiunile membrilor PAS drept ilegale și abuzive: „Facem un apel la observatorii naționali și internaționali să ia atitudine în raport cu aceste fărădelegi, când un concurent electoral blochează abuziv răspândirea materialelor electorale ale altui candidat”.

„Intuim că această acțiune de sabotaj a fost organizată special pentru a sustrage atenție de la un alt subiect exploziv al zilei, e vorba de prezentarea probelor de finanțare ilegală de peste hotare a Maiei Sandu și partidului pe care-l conduce. Înțelegem foarte bine că informația despre finanțarea ilegală de peste hotare, prezentată astăzi de către deputatul Bogdan Țîrdea, lovește dur în imaginea de „politician curat” al contracandidatului. De aceasta, ei au fost nevoiți să organizeze o acțiune de sabotaj, pentru a sustrage atenția publicului”, se arată în declarația echipei de campanie a lui Igor Dodon.

Potrivit Ludmilei Muntean, pliantul electoral al candidatului independent Igor Dodon a fost  achitat din fondul electoral iar acest fapt ar fi aprobat prin contractul existent încheiat cu un agent economic.

„Tipografia privată ne-a anunțat că are dificultăți tehnice și a apelat la alt agent economic pentru tipar, la fel în baza unui contract încheiat între ei. Toate acțiunile noastre sunt perfect legale și sunt probate de documente, spre deosebire de acțiunile ilegale ale reprezentanților contracandidatului”, a reiterat purtătoarea de cuvânt.

Amintim că miercuri, 11 noiembrie, cu trei zile înainte de al doilea scrutin prezidențial, membri ai Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) l-au acuzat pe Igor Dodon de utilizarea resurselor administrative în campania prezidențială după ce ziarul electoral al candidatului ar fi fost tipărit la Editura „Universul”, deținută de stat în proporție de 100%.

Ulterior, reprezentanții echipei de campanie a lui Igor Dodon au declarat că staff-ul are contract de tipar cu o tipografie privată și acea companie, din cauza unor defecțiuni tehnice, a subcontractat un alt antreprenor. Aceștia au menționat că s-au respectat toate prevederile legale, iar oponenții fac isterie falsă.

Citește și: Scandalul de la tipografia cu ziarele pentru Dodon: Îmbrânceli între doi deputați.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *