(VIDEO) Usatîi va cere CEC-ului excluderea lui Igor Dodon din cursa electorală, iar PG-ului solicită pornirea unei cauze penale

Autor: , in Actualitate / Politic / Prezidențiale 2020 / 11 noiembrie, 2020, 19:08

Liderul Partidului Nostru și candidatul ce s-a clasat pe locul III la primul tur de alegeri prezidențiale, Renato Usatîi, a declarat că va merge, joi, la Comisia Electorală Centrală (CEC) și va depune o cerere prin care va solicita excluderea lui Igor Dodon din cursa electorală. Motivul ar fi, potrivit lui Usatîi, încălcările codului electoral comise de candidatul independent și susținut de socialiști, Igor Dodon.

Liderul Partidului Nostru a mai dezvăluit, într-un live pe pagina sa de Facebook, precum că șeful statului în exercițiu ar fi cheltuit peste 10 milioane de euro în această campanie electorală, iar o parte din bani ar fi venit din afara țării.

„Astăzi, noi am stabilit clar că concurentul electoral Dodon a avut fonduri financiare și materiale nedeclarate. Ca să-i închidem capacul la toate falsificările și toate fără de legile care au avut loc în această campanie electorală, eu voi demonstra mai târziu materiale care confirmă că Dodon a trecut de 10 ori plafonul candidaților din fondul electoral. Acum juriștii noștri pregătesc toate informațiile despre toate încălcările și mâine, la ora 10:00, voi merge la CEC pentru a cere excluderea lui Igor Dodon din cursă”, a declarat Renato Usatîi.

Totodată, fostul pretendent la conducerea statului a făcut un apel către Procuratura Generală cu referire la inițierea unui cauze penale privind ziarul electoral al candidatului Igor Dodon ce ar fi fost tipărit la Editura „Universul”, companie deținută de stat în proporție de 100%.

„Rog, în mod de urgență, pornirea cauzei penale pe faptul evenimentelor de astăzi legate de editarea ziarelor electorale în susținerea candidatului Igor Dodon. Rog ca urmărirea penală să fie efectuată de către reprezentanții Procuraturii Generale și nu Ministerul Afacerilor Interne – dependent implicat în campania lui Igor Dodon”, se menționează în mesajul politicianului.

Apelul integral al lui Renato Usatîi:

Amintim că miercuri, 11 noiembrie, cu trei zile înainte de al doilea scrutin prezidențial, membri ai Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) l-au acuzat pe Igor Dodon de utilizarea resurselor administrative în campania prezidențială după ce ziarul electoral al candidatului ar fi fost tipărit la Editura „Universul”, deținută de stat în proporție de 100%.

Ulterior, reprezentanții echipei de campanie a lui Igor Dodon au declarat că staff-ul are contract de tipar cu o tipografie privată și acea companie, din cauza unor defecțiuni tehnice, a subcontractat un alt antreprenor. Aceștia au menționat că s-au respectat toate prevederile legale, iar oponenții fac isterie falsă.

Mai târziu, exemplarele ziarului „Socialistului”, tipărite la editura de stat „Universul”, au fost confiscate de poliție. Informația a fost confirmată de ofițera de presă a Direcției de Poliție Chișinău, care a precizat că au fost sigilate și ridicate două microbuze pline cu ziare.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *