A doua zi după scandalul de la Editura „Universul”, poliția Capitalei vine cu detalii referitor la ziarele electorale ale lui Dodon

Autor: , in Actualitate / Justiție / Prezidențiale 2020 / 12 noiembrie, 2020, 21:06

Oamenii legii n-au depistat încălcări ale legislației în cazul celor două microbuze cu ziare electorale în susținerea candidatului la funcția de șef de stat, Igor Dodon. Polițiștii susțin că în vehiculele pe care le-au ridicat în preajma Editurii „Universul” din Capitală erau 86 de mii de materiale, între care 50 de mii în limba română și restul în limba rusă. 

„În cadrul măsurilor întreprinse și materialului probatoriu acumulat, nu au fost constatate careva încălcări ale legislației privind încărcătură dată. Ulterior, Comisia Electorală Centrală urmând să se expună asupra circumstanțelor”, au precizat reprezentanții Direcției de Poliție Chișinău.

Potrivit oamenilor legii, ziarele electorale au fost prestate în baza unui contract ce prevedea tipărirea a 109 mii de exemplare.

Tot astăzi, deputatul PAS, Sergiu Litvinenco, a anunțat că ziarele electorale ale candidatului independent la prezidențiale, susținut de PSRM, Igor Dodon, care au fost depistatate ieri la o editura de stat „sunt achitate din surse de provenienţă obscură, ceea ce constituie o fraudă şi trebuie pedepsită conform legii”.

Alesul poporului a publicat pe pagina sa de facebook o copie a contractului semnat între Igor Dodon și firma, ce urma să publice materialele electorale.

Potrivit documentelor, contractul prevede tipărirea a 120 de mii de ziare electorale, între care 65 de mii în limba rusă, iar restul – în limba română. Aceleași acte mai arată că o publicație costă 2,28 de lei.

„Contractul este valabil de la 2 octombrie – 31 decembrie 2020… Prin urmare, restul ziarelor, care au fost depistate ieri la tipografia Universul sunt ilegale”, a precizat deputatul PAS.

În data de 11 noiembrie, la tipografia „Universul” a izbucnit un adevărat scandal, după ce deputații din opoziție au descoperit că materialele electorale în susținerea lui Igor Dodon sunt tipărite la instituția care aparține statului.

În urma acestui caz, vicepreședintele PAS, Olesea Stamate a solicitat Comisiei Electorale Centrale să verifice, dacă au fost sau nu declarate cheltuielile pentru tipărirea acestor ziare.

Vezi și: Plângere la Procuratură împotriva lui Dodon, pentru falsificarea rapoartelor de la CEC; Riscă până la 3 ani de închisoare

Iar liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi, a cerut membrilor CEC să-l excludă pe Igor Dodon din cursa prezidențială.

Pe de altă parte, reprezentanții staff-ului electoral al lui Igor Dodon au negat acuzațiile și au calificat situația drept un show de prost gust.

Citește și: PAS, reacție la acuzațiile lui Vlad Bătrîncea despre pliantele anti-Dodon nedeclarate: „Nu sunt ale noastre”

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X