Dodon despre victoria liderului PAS a primului tur al alegerilor prezidențiale: „Poate asta a fost strategia noastră, ca ei să iasă cu câteva procente în față”

Autor: , in Actualitate / Politic / Prezidențiale 2020 / 12 noiembrie, 2020, 23:53

Rezultatele primului tur de scrutin, mai exact faptul că Sandu l-a devansat cu câteva procente pe Dodon, ar fi fost o strategie, pentru ca să fie recunoscute alegerile prezidențiale. Cel puțin asta sugerează candidatul independent, susținut de PSRM, Igor Dodon, care susține că acest lucru ar fi exclus și varianta fraudării procesului electoral, lucru despre care s-a vorbit mult în preajma acestuia.  

Declarația a fost făcută în cadrul dezbaterii electorale organizate de postul public de televiziune Moldova 1, dar la care nu s-a prezentat contracandidatul lui Igor Dodon, Maia Sandu.

„S-a vorbit foarte mult de falsificare înainte de turul întâi. Oponenții mei politici spuneau că vor fi fraudate. Au uitat de acest lucru, după ce au văzut că sunt câteva procente în fața. Poate asta a fost strategia noastră ca ei să iasă cu câteva procente în față, să recunoască toți alegerile, care au avut loc în Republica Moldova”, a declarat Igor Dodon.

Acum trei zile, Maia Sandu a anunțat că nu va merge la dezbateri cu Igor Dodon.

„Cu un asemenea cetățean nu mai avem ce discuta. Să se bălăcească de unul singur în glodul în care a coborât. Singurele dezbateri pe care le mai poate avea sunt cele cu procurorii”, a declarat liderul PAS.

Nici în primul tur al scrutinului prezidențial, Maia Sandu și Igor Dodon nu s-au întâlnit în asemenea format.

Atunci candidatul independent, susținut de PSRM, Igor Dodon nu s-a prezentat la dezbateri electorale.

La al doilea tur al alegerilor prezidențiale, Dodon a invitat-o pe Sandu la două astfel de runde: una la televiziunea națională și cealaltă la Academia pentru Studii Economice din Moldova.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *