Elicopter prăbușit în Egipt – șase americani, un francez și un ceh au murit. În zonă operează jihadiștii

Autor: , in Externe / 12 noiembrie, 2020, 21:36

Un elicopter al forțelor internaționale de menținere a păcii s-a prăbușit în peninsula Sinai din Egipt, joi, iar 8 dintre cei aflați la bord au murit. Șase dintre morți sunt cetățeni americani, informează digi24.ro. 

Elicopterul aparținea Forței Multinaționale de Observatori, un organism independent de păstrare a păcii care monitoriza acordul de pace vechi de 40 de ani dintre Israel și Egipt.

„În timpul unei misiuni de rutină în apropiere de Sharm el-Sheikh, nouă membri ai Forței Multinaționale de Observatori au fost victimele unei prăbușiri de elicopter. Suntem profund mâhniți să anunțăm că opt militari au murit – șase cetățeni americani, un cetățean francez și un cetățean ceh”.

FMO spune că nu există informații care să indice că prăbușirea elicopterului a fost altceva decât un accident. Un al șaptelea american a fost rănit dar a supraviețuit și a fost evacuat. FMO va efectua o investigație pentru a stabili cauzele prăbușirii.

Militanții jihadiști, unii dintre ei afiliați ISIS, sunt activi în regiunea peninsulei Sinai și au ucis sute de militari și civili egipteni în ultimii ani.

FMO este o forță independentă internațională, formată pentru a monitoriza granița dintre Israel și Egipt după acordul de pace din 1979 semnat între cele două țări. În acest moment, 1.154 de militari sunt afiliați acestei organizații, provenind din 13 țări. Cei mai mulți provind din Statele Unite, Columbia, Fiji și Franța.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *