(FOTO) Plângere la Procuratură împotriva lui Dodon, pentru falsificarea rapoartelor de la CEC; Riscă până la 3 ani de închisoare

Autor: , in Politic / Populare / 12 noiembrie, 2020, 12:58

Deputatul PAS Sergiu Litvinenco a anunțat că va depune astăzi o plângere împotriva concurentului electoral Igor Dodon, acuzat că ar fi falsificat rapoartele financiare depuse la Comisia Electorală Centrală în timpul campaniei prezidențiale. Litvinenco face referire la incidentul de la tipografia „Universul”, acolo unde s-ar fi tipărit un număr mult mai mare de ziare decât cele trecute în rapoartele financiare.

Litvinenco acuză că „dincolo de utilizarea resurselor administrative și aplicarea sancțiunii electorale de excludere din cursă, cazul respectiv îl culpabilizează penal nemijlocit pe cetățeanul Igor Dodon”.

„Conform legii, anume candidatul la funcția de Președinte este cel ce semnează rapoartele financiare depuse la CEC. Iar deoarece candidatul Igor Dodon a semnat rapoarte care nu corespund realității, rezultă că acesta se face vinovat de comiterea infracțiunii prevăzute de art.181/2 alin.(1) din Codul penal. Conform acestui articol, FALSIFICAREA RAPOARTELOR PRIVIND FINANŢAREA CAMPANIILOR ELECTORALE ÎN INTENŢIA DE A SUBSTITUI SAU A ASCUNDE identitatea donatorilor, VOLUMUL MIJLOACELOR ACUMULATE ORI DESTINAŢIA SAU VOLUMUL MIJLOACELOR UTILIZATE, se pedepseşte cu amendă în mărime de la 550 la 850 de unităţi convenţionale sau cu închisoare de până la 3 ani, în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita anumite activităţi pe un termen de pînă la 5 ani”, a scris Litvinenco pe o rețea de socializare.

El susține că, în condițiile în care Dodon ocupă funcția de președinte, ține de competența procurorului general Alexandr Stoianoglo să pornească urmărirea penală.

Totodată, deputatul a prezentat și o poză surprinsă la tipografie, afirmând că doar acolo ar fi mult mai mult de 55 de mii de ziare, atât cât a prezentat staff-ul lui Igor Dodon tirajul.

De cealaltă parte, staff-ul electoral al lui Igor Dodon susține că raportările s-au făcut în mod corect și acuză echipa Maiei Sandu de isterie și denigrare a candidatului independent.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X