(VIDEO) Vlad Bătrîncea: Vom solicita Procuraturii investigarea penală acțiunilor „huliganice” de la tipografia „Universul”

Autor: , in Actualitate / Politic / Prezidențiale 2020 / 12 noiembrie, 2020, 12:08 Etichete: , , ,

Reprezentanții candidatului independent la alegerile prezidențiale, susținut de PSRM, Igor Dodon, anunță că vor solicita Procuraturii Generale investigarea penală a celor care au „dat buzna” miercuri la editura Universul, acțiuni pe care le-au calificat drept ilegale și abuzive. Declarația a fost făcută de șeful staff-ului lui Igor Dodon, Vlad Bătrîncea, în cadrul unui briefing de presă. 

Șeful staff-ului lui Igor Dodon insistă că ziarul de campanie „Socialistul”, descoperit miercuri la Editura de stat Universul, a fost tipărit perfect legal. Vlad Bătrîncea a prezentat un contract cu Edit Prim Grup, care are un subcontract cu Editura „Universul”.

„Ieri cu toții am fost martori la un incident ieșit din comun. Câțiva deputați însoțiți de niște cetățeni au dat buzna într-o tipografie și au făcut un show de prost gust. Ieri și astăzi am prezentat cu lux de amănunte contracte, facturi fiscale, am comunicat CEC, iar astăzi mai mulți deputați au fost la Inspectoratul de Poliție care investighează cazul. Acolo se va dovedi că acele ziare au fost tiărite perfect legal”, a declarat Vlad Bătrîncea.

Mai mult, șeful staff-ului lui Igor Dodon a anunțat că intenționează să atace la Curtea Constituţională tentativele de „blocare a campaniei electorală a candidatului Igor Dodon”.

Bătrîncea a spus că și echipa Maiei Sandu ar fi încheiat un contract cu Edit Prim Grup, iar din cauza problemelor tehnice pe care le-a întâmpinat editura, și ziarele de campanie ale Maiei Sandu au fost tipărite la Editura Universul. 

Socialistul a acuzat echipa Maiei Sandu că distribuie pliante cu informaţii false. În acest context, Bătrîncea a declarat că urmează să vină cu informații despre finanțările campaniei Maiei Sandu, despre care, susține el, s-au făcut cu ilegalități. 

„Vă imaginați o mie de oameni să doneze aceeași sumă de bani? Acest lucru, îl vom ataca astăzi la Comisia Electorală Centrală. Aceștia nu sunt banii transferați de cetățeni, este un fals”, a spus Bătrîncea, care a continuat: „Atunci când cineva ne dă lecții, îl invităm la noi să le arătăm cum lucrează o contabilitate, despre cum să depui un raport financiar la CEC, cum trebuie să închei un contract cu tipografia”.

Declarațiile lui Bătrîncea vin după ce tot astăzi, deputatul PAS Sergiu Litvinenco a anunțat că va depune o plângere împotriva concurentului electoral Igor Dodon, acuzat că ar fi falsificat rapoartele financiare depuse la Comisia Electorală Centrală în timpul campaniei prezidențiale. Litvinenco face referire la incidentul de la tipografia „Universul”, acolo unde s-ar fi tipărit un număr mult mai mare de ziare decât cele trecute în rapoartele financiare.

Astăzi, într-o declarație publicată pe o rețea de socializare, reprezentanții echipei de campanie a candidatului independent Igor Dodon, au făcut un îndemn către oponenții politici ai acestuia de a renunța la „acțiunile ilegale și de răspândire a informațiilor și documentelor falsificate”.

Citiți și: StopFals: Pliant promovat de Igor Dodon și PSRM cu 10 minciuni despre Maia Sandu. Adevărul din spatele manipulării

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X