PAS, reacție la acuzațiile lui Vlad Bătrîncea despre pliantele anti-Dodon nedeclarate: „Nu sunt ale noastre”

Autor: , in Actualitate / Politic / Prezidențiale 2020 / 12 noiembrie, 2020, 15:57 Etichete: , ,

Echipa de campanie a candidatei Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) la alegerile prezidențiale, Maia Sandu, a venit cu o reacție după ce șeful staff-ului electoral al candidatului independent Igor Dodon a acuzat-o că ar fi tipărit un tiraj de pliante anti-Dodon, pe care nu l-ar fi declarat în fondul electoral. Reprezentanții Maiei Sandu susțin că nu au nicio legătură că foaia pe care a arătat-o Bătrîncea la briefing și că toate materialele electorale au fost tipărite fără nicio abatere. 

„Pentru campania electorală a liderei PAS nu au fost tipărite asemenea pliante. Noi nu avem așa pliante cu așa design. Noi pliantele pe care le-am avut au fost demult distribuite și ele nu arătau așa”, a declarat pentru Cotidianul purtătoarea de cuvânt a PAS, Aurica Jardan.

Cât despre tirajul de ziare electorale ale candidatei PAS, Aurica Jardan a declarat că este adevărat că PAS a semnat un contract cu editura Adevărul, pentru un tiraj de 100 de mii de exemplare, menționând că, în cazul lor, numărul de exemplare nu a fost depășit.

Reacția vine după ce Vlad Bătrîncea a declarat astăzi, în cadrul unui briefing, că și echipa Maiei Sandu ar fi încheiat un contract cu Edit Tipar Grup. Mai mult, socialistul a acuzat echipa Maiei Sandu că distribuie pliante cu informaţii false: 

„Dacă tot ne-au provocat, noi vom analiza toate materialele de tipar ale candidatei Maia Sandu și vom demonstra cu lux de amănunte că aceste materiale au fost tipărite la comanda doamnei Sandu, sau a staff-ului acesteia. Vedeți, fără tipar fără nimic”, a spus Bătrîncea, arătând un pliant în care pare să fie ilustrată o fotografie cu Igor Dodon, pe o plajă. 

Șeful staff-ului de campanie a candidatului susținut de PSRM insistă că acest lot de pliante a fost tipărit ilegal și repartizat de activiștii PAS: „Noi vom scoate la suprafață aceste lucruri”, a declarat Bătrîncea.

captură video/Privesc.eu

Citește și: Vlad Bătrîncea: Vom solicita Procuraturii investigarea penală acțiunilor „huliganice” de la tipografia „Universul”

Astăzi, deputatul PAS Sergiu Litvinenco a anunțat că va depune o plângere împotriva concurentului electoral Igor Dodon, acuzat că ar fi falsificat rapoartele financiare depuse la Comisia Electorală Centrală în timpul campaniei prezidențiale. Litvinenco face referire la incidentul de la tipografia „Universul”, acolo unde s-ar fi tipărit un număr mult mai mare de ziare decât cele trecute în rapoartele financiare.

Amintim că miercuri, 11 noiembrie, cu patru zile înainte de al doilea scrutin prezidențial, membri ai Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) l-au acuzat pe Igor Dodon de utilizarea resurselor administrative în campania prezidențială după ce ziarul electoral al candidatului ar fi fost tipărit la Editura „Universul”, deținută de stat în proporție de 100%.

Ulterior, reprezentanții echipei de campanie a lui Igor Dodon au declarat că staff-ul are contract de tipar cu o tipografie privată și acea companie, din cauza unor defecțiuni tehnice, a subcontractat un alt antreprenor. Aceștia au menționat că s-au respectat toate prevederile legale, iar oponenții fac isterie falsă.

Citește și: Scandalul de la tipografia cu ziarele pentru Dodon: Îmbrânceli între doi deputați.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X