Sandu, despre contracandidatul său: „Încearcă să facă aceleași lucruri pe care le-a făcut și Vlad Plahotniuc”

Autor: , in Actualitate / Politic / Prezidențiale 2020 / 12 noiembrie, 2020, 22:32

Candidatul independent la șefia statului, Igor Dodon, controlează schemele de contrabandă și corupție din Republica Moldova. Astfel, acesta încearcă să meargă pe urmele fostului lider al PDM, Vlad Plahotniuc, care a fugit anul trecut din Republica Moldova, după schimbarea guvernării. Acuzațiile au fost făcute de contracandidatul lui Dodon, Maia Sandu, în cadrul unui interviu oferit on-line cunoscutului jurnalist din Ucraina, Dmitri Gordon. 

„- Domnul Igor Dodon este la fel oligarh? Domnul Igor Dodon încearcă să facă aceleași lucruri pe care le-a făcut și Vlad Plahotniuc. El nu a reușit deocamdată să construiască tot ce a făcut timp de câțiva ani Plahotniuc, dar el nu a făcut asta pentru că a avut timp suficient. Dar el controlează astăzi toate schemele de corupție și contrabandă. Din păcate, oamenii sărăcesc și pierd speranță pentru o viață mai bună din această cauză”, a declarat lideurl PAS.

Totodată, Maia Sandu a declarat că Igor Dodon a câștigat primul mandat de șef de stat datorită ajutorului oferit de Vlad Plahotniuc.

„Plahotniuc l-a ajutat să devină președinte pentru că el nu ar fi reușit și n-ar fi câștigat de unul singur în 2016 alegerile prezidențiale. După ce a devenit șef de stat datorită lui Plahotniuc, Dodon a făcut tot ce Plahotniuc a cerut de la el. A fost președintele care a stat în oficiul său. Noi am protestat contra lui Plahotniuc în PMAN la Chișinău, iar Igor Dodon primea bani în pungi de la Plahotniuc”, a mai spus liderul PAS.

Contactat de site-ul Cotidianul.md, purtătorul de cuvânt al lui Igor Dodon, Ludmila Muntean, a negat acuzațiile.

„Din declarațiile doamnei Sandu deja reiese că ea nu se bazează pe fapte și dovezi, ci pe închipuiri și pe speculații politice personale. A vorbit steril. Și încă ceva: e rușinos pentru un politician să-și critice statul în fața străinilor, așa cum o face Maia Sandu. E rușinos și nepatriotic”, a spus Ludmila Muntean.

În data de 15 noiembrie, Maia Sandu și Igor Dodon se vor duela în cadrul celui de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale.

Primul tur al scrutinului a fost învins de către liderul PAS. Maia Sandu a acumulat 36,16 la sută dintre sufragii, iar Igor Dodon cu aproape 4 procente mai puține voturi.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X