(VIDEO) Ex-director Metalferos: Andronachi conduce schemele de corupție din Moldova. E pentru Dodon ce a fost Plahotniuc pentru Voronin

Autor: , in Actualitate / Politic / 12 noiembrie, 2020, 06:46

Deputatul neafiliat Vladimir Andronachi conduce astăzi schemele de corupție din Republica Moldova și ar fi pentru Igor Dodon „ce a fost pentru Vladimir Plahotniuc pentru Vladimir Voronin”, susține omul de afaceri Victor Ostap, fost director al companiei Metalferos.

Ostap a declarat miercuri, în cadrul emisiunii „Secretele Puterii” de la Jurnal TV, că în prezent banii delapidați de la Metalferos, în jur de 50 de milioane de lei lunar, ar fi „împărțiți 50% la 50% între Igor Dodon pe de o parte și Vladimir Andronachi și pe Vladimir Plahotniuc pe de alta”. Potrivit acestuia, din banii obținuți de la Metalferos Vladimir Plahotniuc „cumpără și vinde în continuare deputați.

„Scheme criminale cu Transnistria astăzi funcționează prin Andronachi, Nichiforciuc și Vîlcu. Ei sunt astăzi în continuare persoanele de încredere ale lui Plahotniuc. Este vorba despre contrabanda cu țigări, la energie electrică. Astăzi singurul lucru care s-a schimbat e că pe lângă Plahotniuc, beneficiar din scheme este și Igor Dodon”, a mai spus omul de afaceri.

Mai mult, în opinia lui Ostap, Vladimir Andronachi „și-a luat pe lângă Igor Dodon rolul lui Plahotniuc pe lângă Voronin până în 2009”.

Ostap a mai spus că în toată perioada existenței Metalferos, din estimările sale, de la companie s-ar fi delapidat între 350 și 500 milioane de dolari.

Vladimir Andronachi a fost contactat în timpul emisiunii pentru reacții, dar nu a răspuns la apelurile telefonice.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X