(VIDEO) Usatîi: Dodon ar fi primit 11 milioane de euro din Rusia pentru campania electorală. Unde au mers banii

Autor: , in Actualitate / Populare / 12 noiembrie, 2020, 08:28

Candidatul independent la funcția de președinte, Igor Dodon, ar fi beneficiat de 11 milioane de euro din Federația Rusă, pentru campania electorală, susține liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi. În opinia sa, Igor Dodon a comis mai multe încălcări în campanie, care ar trebui să ducă la eliminarea sa din cursa electorală.

Primarul de Bălți a declarat miercuri, în cadrul emisiunii Secretele Puterii de la Jurnal TV, că a obținut anumite documente din Rusia care demonstrează că Igor Dodon a beneficiat de „peste 11 milioane de euro finanțare din Federația Rusă pentru campania electorală”.

„Dodon și unii spoileri de-ai lui au cheltuit 11 milioane de euro, iar banii au provenit din Federația Rusă (…). Aici apar și câteva nume care le-am văzut și în investigația RISE. Gorin, 45.000 de euro, coordonator internet proiecte, 12,000 de euro, juristul Galiev, 40.000 de euro. Monitoringul mass-media- 40 de mii de euro campania pre electorală și 60 de mii de euro pentru ultimele luni. Soferi, jurnaliști, bloggeri… Logistica: avion, aeroport și altele pentru 32 de persoane… s-a vorbit că 32 de persoane au venit din Federația Rusă – 64.000 de euro – asta doar cazarea în Republica Moldova și hrana lor și banii pentru transport. Sunt și descriși cei care au venit din Federația Rusă. Acum ajungem și la acest proiect prin care s-au cheltuit banii pentru stafful lui Dodon. Pentru perioada de cinci luni de zile – 560 de mii de euro. Proiectele online – 1.250.000 de euro. Pentru propaganda timp ce cinci luni s-au cheltuit 1.200.000 de euro, contra propaganda – 2.100.000 de euro. Pentru organizațiile pentru tineret – 850.000 de euro, Candidați spoileri, doi, perioada de cinci luni, în total – 1.120.000 de euro. În raport numele acestor candidați sunt sun abrevietura V.I și A.N ”, a mai precizat Usatâi.

În plus, Usatîi susține că Dodon a raportat date false la Comisia Electorală Centrală, în condițiile în care acesta ar fi printat în jur de 5 milioane de ziare de campamie, dar a raportat la CEC doar 55 de mii. Potrivit acestuia, în realitate Igor Dodon ar fi plătit în jur de 12 milioane de lei doar pentru printarea de ziare și pliante.

„Dodon a plătit doar pentru printarea de ziare de 3 ori mai mulți bani decât a raportat în total la CEC. El ar trebui eliminat din cursa electorală. Ce a apărut doar cu ziarele e mai mult decât suficient pentru a fi exclus din cursa electorală. Voi merge cu un specialist la CEC care va demonstra că Dodon a încălcat legislația electorală”, a mai spus Usatîi.

Miercuri unii activiști civici și membri ai PAS au surprins printarea a zeci de mii de ziare de promovare a lui Igor Dodon la editura de stat Universul. În opinia lor, Dodon a comis mai multe încălcări ale legislației electorale, printre care folosirea resursei administrative și falsificarea rapoartelor financiare la CEC.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X