La ce etapă se află solicitarea lui Rizea în care cere azil politic în R. Moldova: „Ar putea fi respinsă”

Autor: , in Actualitate / Justiție / Politic / 13 noiembrie, 2020, 17:23

Fostul deputat român, Cristian Rizea, încătușat la Chișinău, ar putea să nu primească azil politic în Republica Moldova. Comisia pentru problemele cetățeniei și acordării de azil politic de pe lângă președintele R.Moldova îi va înainta șefului statului propunerea de respingere a cererii de acordare a azilului politic pentru Cristian Rizea.

Reprezentanții Președinției au precizat că cererea cetățeanului român Cristian Mihai, prin care a fost solicitat azil politic pe teritoriul Republicii Moldova, a fost examinată în cadrul ședinței Comisiei pentru problemele cetățeniei și acordării de azil politic de pe lângă Președintele Republicii Moldova.

„În consecință, ținând cont de opiniile autorităților de resort, Comisia a decis că va înainta Președintelui Republicii Moldova propunerea de respingere a cererii de acordare a azilului politic cetățeanului român Cristian Mihai”, menționează reprezentanții Președinției.

Vezi și: Rizea, după ce i-a fost retrasă cetățenia R. Moldova: Milioane de euro pentru Dodon și Plahotniuc

La începutul lunii noiembrie, avocata lui Cristian Rizea, Corina Stratan, a declarat pentru COTIDIANUL TV că a fost înaintată o cerere către Președinție și Înaltul Comisariat pentru Refugiaţi al Naţiunilor Unite prin care solicită azil politic.

Amintim că în decembrie 2017, fostul deputat PSD Cristian Rizea a fost condamnat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la 4 ani şi 8 luni de închisoare cu executare într-un dosar în care a fost găsit vinovat de trafic de influenţă, spălare de bani şi influenţarea declaraţiilor. Jurnaliștii de peste Prut au scris că acesta locuiește în Chișinău împreună cu familia sa și ar fi sprijinit de un apropiat al lui Igor Dodon. Candidatul la fotoliul de șef de stat, Igor Dodon, a negat că i-ar fi acordat cetățenia politicianului fugar român.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *