Sfatul lui Voronin pentru candidatul care va câștiga al doilea tur de scrutin prezidențial: Credeți că mă vor asculta?

Autor: , in Actualitate / Politic / Prezidențiale 2020 / 13 noiembrie, 2020, 18:06

Șeful de stat trebuie să lucreze pentru toată Moldova. Viitorul președinte să nu uite că în prima sa zi în funcție se începe și numărătoarea inversă a zilei când el trebuie să părăsească acest fotoliu. Declarațiile au fost făcute de Vladimir Voronin, referindu-se la turul doi de scrutin prezidențial, în care se vor duela candidata PAS, Maia Sandu, și candidatul independent și susținut de socialiști, Igor Dodon.

„Credeți că mă vor asculta? Dodon dacă obține al doilea mandat, va deveni imprevizibil. El până acum nu a înțeles cu ce s-a ocupat, iar pe viitor ar putea să asistăm la lucruri și mai stranii. În campania electorală toți vor să arate că sunt patrioți, sunt pentru țară, pentru popor. Vin cu promisiuni, dar când ajung la guvernare uită de tot. Aș dori ca ei să nu uite cine i-a numit în această funcție”,a declarat Voronin, în cadrul unui interviu pentru Deschide.md.

Liderul comuniștilor a precizat că fotoliul președintelui nu aparține celui care câștigă alegerile.

„Fotoliul aparține poporului Republicii Moldova. Când președintele depune jurământul, el jură să apere drepturile și libertățile tuturor cetățenilor, nu doar a celor care l-au votat. El trebuie să lucreze pentru toată Moldova. Totodată, viitorul președinte să nu uite că în prima sa zi în funcție se începe și numărătoarea inversă a zilei când el trebuie să părăsească acest fotoliu. Să țină minte mereu aceste două momente”, a mai menționat Voronin.

Amintim că turul doi de scrutin prezidențial se va desfășura duminică, 15 noiembrie.

După primul tur al alegerilor prezidențiale, care a avut loc pe 1 noiembrie, Maia Sandu a câștigat detașat cu un scor de 36,2% și se va confrunta în al doilea tur cu candidatul pro-rus Igor Dodon, care a obținut 32,6% din voturile alegătorilor.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *