(VIDEO) Forfotă mare pe străzile din Capitală. Pomii bătrâni sunt doborâți, iar ramurile uscate ale celor sănătoși, defrișate

Autor: , in Social / 13 noiembrie, 2020, 18:59 Etichete: , ,

Forfotă mare pe străzile din Capitală. Pomii bătrâni sunt doborâți, iar ramurile uscate ale celor sănătoși sunt defrișate. Muncitorii de la „Spații Verzi” au început procesul de curățare a copacilor, după ce starea acestora a fost evaluată de către specialiști.

Reprezentanții instituției municipale declară, însă că alți pomi în locul celor tăiați nu vor fi plantați.

Șase muncitori au curățat ramurile uscate ale copacilor sau chiar i-au tăiat pe unii pomi de pe strada Kiev din sectorul Râșcani al Capitalei. Unii oameni, care s-au deplasat prin zonă, susțin că, astfel orașul va deveni mai curat și mai sigur.

„Normal că copacii trebuie curățați. În momentul când bate vântul, se rup copacii și cad peste trecători”, a spus un trecător.

„Copacii trebuie să fie strânși, cărați, adunați ca să fie curat. Iubesc când Chișinăul este curățit de copacii uscați”, a declarat un bărbat care trecea prin zonă.

Alții, însă critică decizia autorităților și sunt nemulțumiți de tăierea copacilor.

„Sinceră să fiu sunt nemulțumită, pentru că și așa spații verzi sunt puține și ei încă îi taie.”

„Este o idee bună de curățare a copacilor, dar nu de distrugere”, a spus o femeie.

La aceste lucrări sunt implicați zeci de muncitori ai întreprinderii municipale.

Vasile Reniță, maestrul ÎM „Spații Verzi”, a spus că pe sectorul de defrișare au activat 50 de lucrători, cu 11 turnuri.

Potrivit reprezentanților întreprinderii municipale „Spații Verzi”, lemnele adunate vor fi donate familiilor nevoiașe din Republica Moldova.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *