(VIDEO) Prezidențiale 2020: Mai multe buletine de vot pentru moldovenii din diasporă. MAEIE și CEC, despre votul în străinătate

Autor: , in Actualitate / Prezidențiale 2020 / Social / 13 noiembrie, 2020, 16:08 Etichete: , , , ,

Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene din Republica Moldova, Aureliu Ciocoi, și președintele Comisiei Electorale Centrale, Dorin Cimil, au susținut un briefing pe tema „Alegerile prezidențiale – votul în străinătate”.

Ministrul de Externe, Aureliu Ciocoi, a anunțat că unele secţii de votare din diaspora şi-au schimbat adresele. Este vorba despre secţii de votare din Frankfurt, München, Milano, Parma, Verona, Bologna, Londra, Tel Aviv. Noile adrese le puteţi găsi pe paginile web ale ambasadelor din statele respective, cât şi pe pagina MAEIE.

Ministrul solicită cetăţenilor să fie responsabili şi să respecte măsurile epidemiologice impuse de statele în care se află, pentru a evita situaţii neplăcute, inclusiv suspendarea activităţii secţiei de votare.

Șeful CEC, Dorin Cimil, a declarat că CEC a majorat tirajul buletinelor de vot pentru secțiile de votare de peste hotare cu peste 115 mii de exemplare, când, potrivit legislației electorale, pentu o secție de votare nu pot fi trimise mai mult de 5.000 de buletine de vot. În acest sens, Cimil a îndemnat alegătorii de peste hotare să aleagă cea mai apropiată secție de votare de zona în care locuiesc și să nu admită aglomerații.

Secţiile de votare unde au fost înregistrate cozi, au fost dotate cu mai multe urne şi cu mai multe cabine de votare, a spus Dorin Cimil.

Amintim că două secții de votare vor activa conform unui program mai scurt în ziua turului doi al alegerilor prezidențiale care se va desfășura duminică, 15 noiembrie. Comisia Electorală Centrală (CEC) a stabilit în cadrul ședinței de marți, 10 noiembrie, program special de lucru pentru secțiile de votare nr. 1/307, orașul Baku, Republica Azerbaidjan, care va activa până la ora locală 18:00 și, respectiv, nr. 1/342, orașul Strasbourg, Franța – până la ora locală 20:00.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *