Cauza penală pentru îmbogățire ilicită a noii ministre a Educației, clasată acum trei luni

Autor: , in Actualitate / Social / 14 noiembrie, 2020, 18:35

Cauza penală deschisă pe numele ei noii ministre a Educației, Culturii și Cercetării, Lilia Pogolșa, în anul 2017 pentru îmbogățire ilicită a fost clasată acum 3 luni, transmite moldovacurata.md.

Într-un răspuns oferit sursei citate de către reprezentanții Procuraturii Anticorupție este menționat că, în urma acțiunilor de urmărire penală, nu au fost găsite temeiuri pentru a o pune sub învinuire pe Lilia Pogolșa, de aceea procesul penal a fost clasat la 15 august curent.

Portalul moldovacurata.md a scris anterior că, potrivit unor informații de la Procuratură, investigațiile penale ar fi vizat un imobil din Federația Rusă. Ziarul de Gardă a scris în anul 2017 că Lilia Pogolșa locuia în acel moment într-un imobil scump, în Chișinău, care era înregistrat la Cadastru ca proprietate a mamei funcționarei. Anterior însă casa îi fusese donată mamei de către fiică. În anul în care a apărut investigația ZdG, 2017, Lilia Pogolșa nu indicase acea casă în declarația sa de avere, însă ulterior a făcut-o.

Vedeți întregul material pe moldovacurata.md.

Lilia Pogolșa a obținut fotoliul de șefă a MECC după ce au fost făcute remanieri în Guvernul Chicu, iar democratul Igor Șarov a fost demis.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X