CEC: Faptele invocate în sesizarea depusă împotriva lui Dodon nu s-au confirmat

Autor: , in Actualitate / Politic / Prezidențiale 2020 / 14 noiembrie, 2020, 19:23

Comisia Electorală Centrală (CEC) susține că faptele invocate de către reprezentanta candidatei PAS, Maia Sandu, Olesea Stamate, în sesizarea prin care a cerut sancționarea lui Igor Dodon „nu s-au confirmat”.

Instituția precizează că în cadrul examinării sesizării au fost solicitate explicații, informații, acte contabile, contracte etc. de la cele două edituri, inclusiv a fost solicitată inițierea unei anchete de serviciu de către Agenția Proprietății Publice. Totodată, CEC a solicitat investigarea cazului de către organele de poliție, care au prezentat Comisiei concluziile, la fel în scopul analizei multilaterale a fost solicitată și poziția părții vizate.

De asemenea, CEC respinge afirmațiile făcute de către Olesea Stamate, pe care le consideră „nefondate, tendențioase și cu tentă politică”.

Stamate a cerut miercuri, după scandalul de la editura „Universul”, sancționarea lui Igor Dodon, invocând că nu a raportat toate cheltuielile.

Vineri, 13 noiembrie, subiectul a fost exclus de pe ordinea de zi la propunerea lui Vasile Gafton, care a spus documentul este o contestație, nu o sesizare, lucru negat de către vicepreședinta PAS, iar astăzi ședința în cadrul căreia urma să fie examinată sesizarea a fost amânată, deoarece, conform comunicatului emis de CEC, Olesei Stamate „i s-a acordat termen până astăzi, la ora 12:00, să înlăture neajunsurile de formă și conținut aferente unei contestații conform reglementărilor în vigoare”, iar pentru că Stamate „nu s-a conformat solicitării CEC”.

„Este o sfidare a tuturor actelor legislative, normative, a bunului-simț, o bătaie de joc față de cetățeni, alegători”, a comentat Olesea Stamate.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X