Un liceu din Chișinău va fi reorganizat în complex educațional. Câți bani vor fi cheltuiți

Autor: , in Social / 14 noiembrie, 2020, 16:43

Liceul Teoretic „M. Lomonosov” din sectorul Râșcani al capitalei va fi reorganizat în complex educațional, care va include și treapta preșcolară, anunță Primăria municipiului Chișinău.

Municipalitatea susține că a decis să repare astfel capital două blocuri nefuncționale, V și G, din cele patru ale instituției, unde vor fi deschise patru grupe de grădiniță, cu o capacitate totală de 100 de locuri. În acest scop, în bugetul municipal a fost prevăzută suma de 4,9 milioane de lei, iar lucrările de reparație au început în această săptămână.

„Prin aceste modernizări și investiții, Primăria Chișinău își propune să crească gradul de instituționalizare a copiilor din cartierul respectiv, în condițiile când acolo se construiesc blocuri noi multietajate, dar capacitatea instituțiilor preșcolare existente nu satisface cererea din partea părinților”, motivează autoritățile.

Liceul Teoretic „M. Lomonosov”, cu studiere în limba rusă, utilizează în prezent doar jumătate din sălile de clasă disponibile, iar decizia de a conserva două blocuri ale instituției educaționale a fost luată în anul 2003, ca urmare a reducerii numărului de elevi. Din cauza că finanțarea școlilor se efectuează în funcție de numărul de elevi, în ultimii ani, liceul nu-și poate administra eficient spațiile, mai spune municipalitatea.

Capacitatea de proiect a clădirii este de 1568 de locuri, pe o suprafață de teren de 3,49 ha.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X