Aproape șase mii de deținuți şi-au exercitat dreptul de a alege președintele țării

Autor: , in Actualitate / Prezidențiale 2020 / Social / 15 noiembrie, 2020, 21:07 Etichete: ,

Astăzi, 15 noiembrie 2020, la urnele mobile din penitenciarele țării s-au prezentat toate persoanele private de libertate aflate în custodia sistemului administrației penitenciare, cu drept de vot. Astfel, dintre cele 6.249 persoane private de libertate cu drept de vot, 5.991 și-au exprimat voința în cadrul celui de-al doilea scrutin prezidențial din Republica Moldova, informează Administrația Națională a Penitenciarelor. 

Procesul electoral s-a desfășurat în zone special amenajate în incinta instituțiilor de detenție, dotate cu soluții dezinfectante, pixuri și măști de protecție în conformitate cu prevederile Instrucțiunii privind modalitatea de organizare și desfășurare de către Comisia Electorală Centrală a scrutinelor electorale, în condițiile situației pandemice cu infecția COVID-19. Urnele mobile din penitenciare au fost asigurate de către membrii secțiilor de votare din circumscripțiile electorale în raza cărora se află penitenciarele.

Persoanele deținute infectate cu COVID-19 și contacții acestora, de asemenea și-au exercitat dreptul de vot. Membrii birourilor electorale și observatorii au fost echipați cu măști, mănuși și combinezoane/halate de protecție și au mers prin celulele și sectoarele acestora.

Observatorii prezenți au declarat că procedura de votare s-a desfășurat fără incidente.

Menționăm că toate persoanele private de libertate ce au dorit să-și exercite dreptul de vot au fost asigurate cu acte de identitate valabile. 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X