Daniela Cheptene/facebook

O mobilizare impresionantă se atestă la acest scrutin prezidențial în diasporă. Cetățenii moldoveni au ieșit cu miile să-și aleagă viitorul președinte al țării și au luat cu asalt, încă de la primele ore ale dimineții, secțiile de votare din străinătate. În orașe precum Londra din Marea Britanie, Paris – Franța, Frankfurt sau Berlin – Germania, Milano sau Roma – Italia, cozile sunt kilometrice, iar alegătorii au același scop – să voteze pentru un viitor mai bun acasă. 

Potrivit datelor Comisiei Electorale Centrale, până la ora 12:00, în diasporă au votat deja peste 78 mii de persoane – mai mult decât s-a votat întreaga zi la parlamentarele din 2014, 2019 sau în turul 1 la prezidențialele din 2016.

Londra, Marea Britanie:

Frankfurt, Germania: Consulatul General al Republici Moldova din Germania solicită cetățenilor din să se deplaseze la alte secții de votare, din cauza aglomerației.

Stuttgart, Germania: „Rând mare, se așteaptă în jur de 2,5-3 ore”, spune o alegătoare.

Milano, Italia: Consulatul Republicii Moldova din Milano îndeamnă cetățenii să meargă la alte secții de votare din vecinătate, din cauza aglomerației.

Veneția, Italia:

Brescia, Italia: „Asta e situația la Mestre – Venezia, la ora 7.20. Tineri, bătrâni, copii, lucrători, lumea este foarte dorită de schimbări!”, a scris autoarea videoclipului.

Anna Stratu/Facebook

Paris, Franța:

Amintim că în primul tur al alegerilor prezidențiale, care a avut loc pe data de 1 noiembrie, Maia Sandu a obținut 70,1% din voturile diasporei, Renato Usatîi a obținut peste 17,2%, iar Igor Dodon s-a bucurat de susținerea a 3,65% din alegători.

Citește și: Cum s-a votat în fiecare țară din diaspora: Sandu a defilat în Occident, Usatîi a depășit unioniștii în România, iar Dodon a pierdut chiar și în China

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here