La două secții de votare de peste hotare au fost epuizate buletinele de vot. Datele prezentate de CEC

Autor: , in Actualitate / Politic / Prezidențiale 2020 / 15 noiembrie, 2020, 20:46

Cu 3 ore înainte de a se închide, în două secții de votare au fost epuizate cele câte 5 mii de buletine de vot. Comisia Electorală Centrală a precizat că potrivit normelor legale, buletine de vot suplimentare nu pot fi tipărite și distribuite. Luând în considerare faptul că buletinele de vot sunt numerotate în conformitate cu numărul sectei de votare, nu e posibil nici de realizat transferul acestora de la o secție la alta.

Comisia Electorală Centrală a confirmat că la secția de votare nr. 1/349, or. Frankfurt, Republica Federală Germania, au fost epuizate cele 5.000 de buletine de vot, cantitatea maximă stabilită de Codul electoral.

Comisia susține că au fost întreprinse toate măsurile de comunicare în vederea redirecționării cetățenilor pentru a-și exercita dreptul de vot la cea mai apropiată secție de votare, unde mai sunt disponibile buletine de vot. Cele mai apropiate secții de votare pot fi găsite și prin intermediul aplicației – https://diaspora.voteaza.md/

La secția de votare din Frankfurt pe Main, ultimul buletin de vot a fost înmânat la ora 17.55, ora locală.

Foto: Ziarul de Gardă

Procesul de vot s-a încheiat și la secția de votare din Montreuil, în suburbia Parisului, tot pentru că nu mai sunt buletine de vot.

Foto: Ziarul de Gardă

Potrivit datelor CEC, până la 18:00, ora Republicii Moldova s-a votat:

Montreuil, Republica Franceză – peste 4600 alegători
Frankfurt, Germania – circa 4.500 alegători;
Londra, Marea Britanie – peste 4.300 de alegători;
Berlin, Germania – 4.100 alegători;
Parma, Italia – circa 4.000 alegători.

Alegătorii potsă-și exercite dreptul la vor până la ora 21:00. Biroul electoral poate decide asupra prelungirii, cu cel mult 2 ore, a termenului votării pentru a le permite alegătorilor care stau în rând la secţia de votare respectivă să-şi realizeze drepturile.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X