Prezență mai bună la secțiile de vot din Federația Rusă, comparativ cu turul I de scrutin. Câți cetățeni moldoveni au reușit să voteze

Autor: , in Actualitate / Prezidențiale 2020 / Social / 15 noiembrie, 2020, 20:30 Etichete: , , ,

În timp ce mai multe secții de votare din țările europene riscă să rămână fără buletine de vot din cauza prezenței record la votare a cetățenilor moldoveni din diasporă, în cele 17 secții de votare instituite în Federația Rusă lucrurile stau diferit. Până la ora 19:00, ora Moscovei, au reușit să voteze aproape 13 mii de cetățeni și, potrivit ambasadorului moldovean la Moscova, Andrei Neguța, probleme cu numărul buletinelor de vot nu sunt. 

Astfel, potrivit unei surse, cel mai mult s-a votat la secțiile de votare din Moscova (aproape 10 mii de voturi) și în special la Ambasada Republicii Moldova la Moscova.

Cei mai puțini alegători s-au dovedit a fi în orașele Reazan, Kostroma, Soci, Lipețk și altele.

De menționat, însă, că prezența la vot în Rusia comparativ cu turul I de scrutin, este considerabil mai mare. La 1 noiembrie la ora 19:00, ora Moscovei, prezența a fost una foarte modesta, de aproximativ 5 mii de alegători. 

Potrivit datelor oferite de ambasadorul moldovean la Moscova, Andrei Neguță, pentru agenția rusă de presă TASS, la secțiile de votare din Rusia nu au fost semnalate probleme în privința buletinelor de vot. Oficialul a precizat că până la ora 18:00, pe teritoriul Federației Ruse au votat 9.864 de alegători.

Potrivit Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, Federația Rusă nu a impus restricții de deplasare prin țară, în orașe și alte localități urbane din cauza pandemiei. Din acest motiv, cetățenii moldoveni nu vor întâmpina dificultăți, pentru a se deplasa spre cele 17 secții de vot deschise pe teritoriul Federației Ruse.

La acest moment, au votat peste 228 de mii de cetățeni moldoveni din străinătate. De această dată, Republica Moldova a înregistrat cea mai înaltă rată de participare la vot a cetățenilor din diasporă din istoria țării. 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X