Secția de votare din Frankfurt riscă să rămână fără buletine. Consulatul R. Moldova îndeamnă cetățenii să meargă în alte locații pentru a vota

Autor: , in Actualitate / Prezidențiale 2020 / Social / 15 noiembrie, 2020, 14:02 Etichete: , , , , ,

Din cauza numărului mare de alegători, secția de votare din Frankfurt riscă să rămână în scurt timp fără buletine de vot, chiar dacă a fost asigurată cu numărul maxim de fișe. În acest context, Consulatul General al Republicii Moldova la Frankfurt pe Main îndeamnă cetățenii din oraș să se deplaseze către alte secții de votare, care ar putea fi mai puțin aglomerate.

Reprezentanții consulatului anunță că doar până la ora 10:00, la secția de votare nr.1/349 din orașul Frankfurt pe Main au votat 1. 554 de alegători.

„Dat fiind faptul că secția de votare este asigurată cu un număr maxim de 5.000 de buletine de vot, iar numărul de alegători este foarte mare, recomandăm cetățenilor care se află încă în rândurile de așteptare să folosească posibilitatea de votare și de la secțiile din alte orașe, de exemplu Stuttgart, Kassel, Strasbourg.


Menționăm că în Germania au fost deschise în total șase secții de votare. Acestea sunt amplasate în:

 1. Berlin (sediul misiunii) Gotlandstraße 16, 10439, Berlin;
 2. Frankfurt pe Main (consulatul general) Richard-Hermann-Platz 1, D-60386, Frankfurt am Main;
 3. Stuttgart (consulatul onorific) Leitzstraße 45, 70469 Stuttgart;
 4. Hamburg (consulatul onorific) Haldesdorferstraße 46, 22179 Hamburg;
 5. Munchen (consulatul onorific) Alte Kongresshalle, Am Bavariapark 14, 80339 München;
 6. Kassel (consulatul onorific) Hafenstraße 2, 34125 Kassel.

Citești și: No comment: Mobilizare impresionantă în diasporă: Mii de moldoveni stau în rând ore în șir pentru a alege președintele

Amintim că într-o situație similară s-a pomenit și Consulatul General al Republicii Moldova din orașul italian Milano, care a fost asaltat de sute de cetățeni moldoveni, dornici să aleagă viitorul președinte al țării. Din cauza aglomerației, reprezentanții consulatului au îndemnat alegătorii din Italia să se deplaseze și la alte secții de votare din vecinătate, unde timpul de așteptare ar fi mai mic.

Anterior, șeful Comisiei Electorale Centrale,Dorin Cimil, a anunțat că s-a majorat tirajul buletinelor de vot pentru secțiile de votare de peste hotare cu peste 115 mii de exemplare, când, potrivit legislației electorale, pentu o secție de votare nu pot fi trimise mai mult de 5.000 de buletine de vot. Secţiile de votare unde au fost înregistrate cozi, au fost dotate cu mai multe urne şi cu mai multe cabine de votare, a spus Dorin Cimil.

În acest sens, Cimil a îndemnat alegătorii de peste hotare să aleagă cea mai apropiată secție de votare de zona în care locuiesc și să nu admită aglomerații.

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X