Vadim Medooff/Facebook

Activitatea secției de votare nr. 1/349 din Frankfurt, Republica Federală Germania a fost reluată după o oră de suspendare din cauza unei alerte cu bombă. Anunțul a fost făcut cu puțin timp în urmă pe pagina oficială a Comisiei Electorale Centrale. 

Având în vedere pericolul la adresa alegătorilor, Președintele BESV 1/349 Frankfurt pe Main a decis suspendarea votării pentru 1 oră, până la 17:35, ora Moldovei. Poliția evacuează zona, intrarea pe teritoriu nu este admisă din motive de securitate. Conform estimărilor poliției, va fi necesară 1-1,5 h pentru căutarea explozibilului pe întreg perimetrul secției. 

Activitatea secției de votare, unde sute de moldoveni stau la rând pentru a-și exercita dreptul la vot, a fost sistată după ce un necunoscut a sunat la poliție și a declarat că în edificiul în care se desfășoară procesul electoral a fost amplasată o bombă.

„Cu câteva minute în urmă, reprezentanții Poliției din orașul Frankfurt, Germania au comunicat despre recepționarea unui apel telefonic cu privire la plasarea unei bombe la secția de votare nr. 1/349 Frankfurt. În scurt timp, la fața locului s-au deplasat serviciile specializate germane pentru a efectua verificări și discuții suplimentare”, spun reprezentanții CEC.

Funcționarii din cadrul biroului electoral evaluează operativ situația, au informat reprezentanții CEC, și în funcție de evoluția acesteia, vor lua decizii despre activitatea de mai departe a secției de votare.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here