(VIDEO) CEC, despre procesul de votare peste hotare: „S-ar putea să ne ciocnim cu situația în care nu vom avea buletine de vot”

Autor: , in Actualitate / Prezidențiale 2020 / Social / 15 noiembrie, 2020, 17:21 Etichete: , ,

Cetățenii moldoveni stabiliți peste hotarele țării riscă să nu reușească să voteze, întrucât în unele secții de votare se epuizează rapid buletinele de vot. În acest sens, Vicepreședintele Comisiei Electorale Centrale (CEC), Vladimir Șarban, a venit cu un îndemn către cei care se pot deplasa la secțiile de votare din vecinătatea orașelor unde s-au format cozi. 

Potrivit membrului CEC, până la ora 15:00, la unele secții circa trei mii de persoane deja au votat, iar ceilalți care stau în rând riscă să rămână fără buletine.

La secţiile de votare deschise în Republica Moldova, până la ora 15:00, s-au prezentat peste 960 de mii de alegători, ceea ce reprezintă 34% dintre alegătorii cu drept de vot. La secţiile deschise în regiunea transnistreană au votat, până la ora 15:00, aproape 22 de mii de persoane.

La secţiile de votare din diasporă au votat peste 148 de mii de cetăţeni ai R. Moldova

„Procesul de votare în R. Moldova se desfăşoară în regim normal, fără incidente majore. Avem o rată de participare mai mare cu aproape 15% decât în turul I al alegerilor. O problemă ce poate apărea este cea cu privire la unele secţii de vot din străinătate, foarte mulţi alegători stau în rânduri, am putea avea situaţii când să nu ajungă buletine de vot. CEC îndeamnă cetăţenii din diasporă să se îndrepte către alte secţii de votare”, a spus Vladimir Şarban, membru CEC”, a declarat vicepreședintele CEC.

Șarban a mai spus că CEC a fost sesizat de către reprezentanţii unui concurent electoral. „Numărul total de apeluri recepţionate la CEC depăşeşte cifra de o mie de sunete”, a mai spus Vladimir Şarban.

 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X