Angela Merkel a felicitat-o pe Maia Sandu: Guvernul federal va fi bucuros să continue să sprijine R. Moldova

Autor: , in Actualitate / Externe / Politic / Prezidențiale 2020 / 16 noiembrie, 2020, 22:15 Etichete: ,

Cancelarul german, Angela Merkel, a felicitat-o pe Maia Sandu pentru victoria obținută la turul II al alegerilor prezidențiale. În mesajul său, Merkel a menționat faptul că cetățenii i-au acordat „un mandat puternic” pentru cooperare internațională, iar guvernul pe care îl conduce va fi bucuros să sprijine țara noastră. 

„Vă felicit cu căldură pentru alegerea dumneavoastră voastră în calitate de președinte al Republicii Moldova. Mă bucur că poporul din Republica Moldova v-a dat un mandat puternic pentru cooperare constructivă pe scena internațională și continuarea reformelor de urgență. Guvernul federal va fi bucuros să continue să sprijine Republica Moldova în acest fel. Vă doresc mult noroc și mult succes în sarcinile responsabile care vă stau în față”, se arată în mesajul Angelei Merkel.

bundeskanzlerin.de

Citește și: Partidul cancelarei Angela Merkel: „CDU Germania sprijină candidatura Maiei Sandu”

Amintim că luni, după încheierea procesului electoral, mai mulți oficiali internaționali au venit cu mesaje de felicitare în adresa Maiei Sandu, care, la alegerile de duminică, a ieșit învingătoare cu o diferență categorică față de contracandidatul său Igor Dodon.

Printre aceștia, sunt europarlamentarii Dragoş Tudorache și Siegfried Mureșan, președintele României, Klaus Iohannis, liderul Partidului Popular European Donald Tusk, lidera opoziției din Belarus Svetlana Tihanovskaia, Activistul și liderul opoziției ruse Aleksei Navalnîi, Președinta Comisiei Europene Ursula von der Leyen, președintele Federației Ruse Vladimir Putin, Preşedintele Consiliului European Charles Michel și preşedintele Parlamentului European David Sassoli.

CEC a declarat valabile 1,633 de milioane de voturi din totalul de 1,65 de milioane exprimate. Pentru Maia Sandu au votat 943.486 de alegători (57,75%), iar Igor Dodon a acumulat 690.139 de sufragii (42,25%). Diferențe dintre cei doi este de peste 250 de mii de voturi, cea mai mare din istoria unui scrutin prezidențial în țara noastră.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X