Dmitri Peskov: Kremlinul respectă alegerea poporului R. Moldova şi speră că va stabili o relaţie de lucru cu Maia Sandu

Autor: , in Actualitate / Politic / Prezidențiale 2020 / 16 noiembrie, 2020, 17:46 Etichete: , ,

Kremlinul respectă rezultatele alegerilor prezidențiale din Moldova și se așteaptă să poată stabili relații reciproc avantajoase cu Maia Sandu. Aceasta este declarația purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, oferită luni, 16 noiembrie, în cadrul unui interviu pentru agenția de presă rusă, Tass

Peskov a menționat că Kremlinul „respectă alegerea poporului moldovenesc”. „Desigur, trebuie să stabilim relații de lucru cu noua președintă a Republicii Moldova, – a spus Peskov. – Sperăm că vom putea să le stabilim.”

Potrivit acestuia, relațiile dintre Federația Rusă și Republica Moldova „ar trebui să se bazeze pe o bază reciproc avantajoasă, luând în considerare interesele ambelor părți”:  „Știm că Maia Sandu a declarat că va acționa în interesul poporului moldovenesc și suntem convinși că este în interesul poporului moldovenesc să construiască relații bune, strânse, de cooperare și interacțiune în toate domeniile cu țara noastră”, a declarat presei purtătorul de cuvânt al lui Vladimir Putin. 

Peskov a subliniat că Rusia apreciază relația cu Moldova: „Știți că Rusia a ajutat întotdeauna poporul moldovenesc”, a amintit acesta.

Tot luni, președintele rus Vladimir Putin, a felicitat-o pe Maia Sandu pentru rezultatul (57,75%) obținut în turul doi de scrutin prezidențial. Pe site-ul președinției ruse a apărut un mesaj în care se spune că contează pe activitatea Maiei Sandu.

Duminică, 15 noiembrie 2020, în Republica Moldova s-a desfășurat cel de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale. Potrivit datelor prezentate de Comisia Electorală Centrală, după prelucrarea a 100% din procesele verbale, Maia Sandu a câștigat cu 57,75% din voturi, în timp ce actualul președinte, Igor Dodon, a obținut 42,25% din voturile cetățenilor.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


X